VILSON: NI RIM NIJE IZGRAĐEN ZA JEDAN DAN

Pre nego što je počelo slavlje sa navijačima posle pobede nad Olimpijom u vidu tradicionalnog dueta „Volim ga k`o oka dva“, Džamar Vilson je otrčao do prvog reda. Završio je u zagrljaju supruge koja je nedavno stigla u Beograd

Dok je Vilson strpljivo odgovarao na pitanja novinara ispred svlačionica u „Pioniru“, s kraja hodnika se čula dečija graja. Klinci su nestrpljivo čekali da im se otac priključi. Predugo su bili razdvojeni.

– Nikad u životu nisam bio ovoliko bez porodice. Bilo mi je teško bez njihove podrške, jer nikada pre nisam igrao ovako loše – pričao je nasmejani Džamar Vilson, nekoliko minuta pošto je pred oko pet hiljada navijača pokazao da ipak zna da igra basket.

Partijom protiv tima iz Ljubljane Vilson je pokazao da u Humskoj nisu pogrešili kad su ga doveli u svoje redove.

– Trener mi je stalno govorio da nastavim da radim jako, jer je video da se trudim i zna šta mogu. Ni Rim nije izgrađen za jedan dan. Takođe, ovo je prvi put da sam u neki tim došao kada je sezona već bila počela. Velika je promena i navikavanje. Ali, dobar igrač period prilagođavanja skrati najviše što može.

Već je igrao pred navijačima Partizana. Ali, atmosfera koja je bila na utakmici protiv Tajfuna ne može da se poredi sa onom u subotu.

– Atmosfera je bila neverovatna. Bilo je pomalo čudno, jer osećao sam da ne igram dobro, ali i dalje sam dobijao veliku podršku. Isto kao i ostatak tima. To mi mnogo znači, jer ovde sam tek dvadesetak dana, navijači me još nisu upoznali. Ali, tom podrškom pokazuju da veruju u mene. To govori mnogo o klupskoj tradiciji.