NEMCI OTKRIVAJU: DORTMUND SPAJA PATA I ŽIVKOVIĆA

U TRKU za Andrijom Živkovićem se uključila i Borusija iz Dortmunda. Nemački portali preneli su informaciju o tri ključne tačke prelaznog roka iz tabora “milionera” vezano za dolaske, a jedna od njih je i zlatni “orlić” za kojeg je poslednjih meseci interesovanje pokazalo mnogo evropskih velikana.

Ugovor mladog veziste koji je u Humskoj aktuelan do leta naredne godine označava se kao ključni detalj na putu realizacije želje čelnika slavnog nemačkog kluba. Uz to, Nemci navode da je Živković tokom jeseni pružao sjajne partije u crno-belom dresu na evropskoj sceni čime je samo nadgradio sjajan utisak sa Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Druga želja Dortmunda je Brazilac Alesandre Pato (26), koji je posle šestogodišnjeg staža u Milanu, poslednje dve sezone alfa i omega Korintijansa sa kojim je nedavno osvojio titulu u Brazilu. Treća želja još nije imenovana, a prema pisanju nemačkih portala jasno je samo da se radi o klasnom i proverenom štoperu.

BENFIKA, FENERBAHČE, ARSENAL…

INTERESOVANjE evropskih velikana za Andriju Živkovića aktuelno je još od početka leta, a pojačano je posle osvajanja titule svetskog prvaka sa omladinskom reprezentacijom Srbije. Živković je tako u nekoliko navrata bio u viđen kao fudbaler Benfike i Fenerbahčea, a u igri su bili i Sevilja, Valensija, Arsenal, Atletiko iz Madrida…