VILSON VODIO PARTIZAN DO POBEDE

Partizan slavio u neizvesnoj završnici sa 76:74. Junak Džamar Vilson

Obe ekipe su vrlo slabo počele u napadu, bez timske igre, kretanja i sa dosta promašaja. Partizan je promašaje nadoknadio poenima iz ofanzivnog skoka. Do prvog tajm-auta Partizan je poveo sa 10:6. Olimpiija je posle tajm-auta pokušala da igra široko u napadu i šutira spolja. Partizan je nastavio u istom stilu, loša organizacija napada i dobar ofanzivni skok dovoljni za prednost 17:15.

Smušenost Olimpije u napadu na početku druge četvrtine, Partizan je iskoristio i postigao nekoliko poena iz kontri koji su ga odlepili na 23:18. U periodu između dva tajm-auta, Olimpija je nastavila sa lošom igrom u napadu. Dosta promašaja i izgubljenih lopti. Partizan uspeva prodorima Vilsona i pogodcima sa polu-distance da poveća prednost na 32:23. Do kraja poluvremena Olimpija je uspela da pogodi jednu trojku i nekoliko poena iz slobodnih bacanja. Partizan je odgovorio pogodcima spolja, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 39:32.

U trećoj čevrtini Partizan je dobro počeo i plejmejkeri su dobijali pravovremene blokove, ali je kasnije pogubio niti i počeo da promašuje šuteve. Olimpija je zaigrala raznovrsnije u napadu i bolje u odbrani. Raspoloženom Zagorcu pridružili su se i ostali igrači, pa je Olimpija napravila preokret 47:46. Individualnim naporima Vilsona i Džonsa, koji je odličnom ofanzivnom skoku pridružio poene, Partizan vraća prednost 56:54.

Četvrta četvrtina počela je nervozno na obe strane. Obe ekipe promašile su dosta iznuđenih šuteva. Partizan je većinu poena stekao iz prodora Aranitovića, s druge strane odlično je odigrao Mesiček.U završna 3 minuta ušlo se sa rezultatom 68:66. Vilson je sa dva sjajna prodora na samom kraju presudio neizvesnu utakmicu u korist Partizana. Olimpija je imala završni napad od 4 sekunde, ali Zagorac nije uspeo da pogodi trojku za pobedu.

PARTIZAN: Aranitović 7, Džouns 10, Marinković 3, Vitkovac 13, Đumić 6, Perović, Magdevski, Milutinović 9, Glišić, Vrabac 5, Vilson 21, Anđušić 2.

OLIMPIJA: Rajt 5, Rupnik 2, Hrovat 6, Mesiček 12, Vučetić 1, Lapornik 11, Lešić 8, Zagorac 16, Mahković 6, Zakis 7, Čančar.

Izvor: DOUBLEDOUBLE.RS