NINKOVIĆ ISKREN: ILI SAM NAJBOLJI ILI NEMOĆAN

Tako je to kod mene, ne priznajem prosek. Možda sam malo smireniji nego što je to ranije bio slučaj – priča vezista Partizana

Partizan je dočekao Nikolu Ninkovića. I koliko god da potraje Džigijevo vreme, može se reći da je bilo vredno iščekivanja. Vezista koji je još u vreme kada je dres kluba iz Humske nosio Lazar Marković projektovan za naslednika Saše Ilića, konstantno se bori sa “bubicama” koje su ga kočile da maksimalno iskoristi veliki potencijal. Taman kada bi oduševio nestvarnim asistencijama ili golovima, usledio bi “slobodan pad”. Sada, posle značajnog pečata na pobede protiv Novog Pazara (3:0) i Alkmara (2:1), Ninković ima dobru osnovu da raskrsti sa oscilacijama.

– Krenulo je sve kako bi trebalo, da ne ureknem. Ne mogu da kažem da sam nešto specijalno promenio. Radim sve isto što sam radio i ranije. Jednostavno, tako je to kod mene, ne priznajem prosek ili sam najbolji ili mi nikako ne ide. Možda sam samo malo smireniji nego što je to ranije bio slučaj – iskreno će kreator igre crno-belih.

Kroz dosadašnju karijeru, Ninkovića su uglavnom pratili kontrasti koji su viđeni i na gostovanju u Holandiji. Mnogi su spremni da u prvi plan stave neuspešno “bockanje” dvadesetak minuta pre kraja ispred asistencije “kao rukom” Oumaruu za izjednačujući gol, sjajne kontrole lopte tokom svih 90 minuta ili pravovremenih upošljavanja saigrača.

– To sam ja. Eto da se ponovi ona situacija kada nisam iskoristio stopostotnu šansu, ponovo bih je bocnuo. Ne jednom, nego 100 puta, ma svaki put kada bi mi se ponovo ukazala prilika. Radim ono što mislim da je najbolje, nekad u tome uspem, a nekad ne.

Nestvarne partije na evropskoj sceni ove jeseni poklopile su se sa još nerealnijim izdanjima na domaćoj. Ninković ključ posrtanja u Superligi vidi u fokusiranosti ekipe na Evropu.

– Nema opravdanja za učinak u Srbiji, ali sam ja ubeđen da nismo dobili AZ i Augzburg u prva dva kola, da u našoj ligi ne bismo izgubili ovoliko bodova. Znamo da je titula veoma daleko posle ovolikog zaostatka, ali mi kao fudbaleri Partizana moramo da se vratimo na pobednički kolosek.

Propusnica za evropsko proleće se vadi i sa minimalnim porazom protiv Augzburga u poslednjem kolu.

– Ne daj bože da bilo ko od nas uđe u utakmicu sa takvim razmišljanjem. Ukoliko bismo primili dva gola, lako može da uđe i treći. Ne, moramo da razmišljamo o pobedi, kao i u svakoj prethodnoj utakmici. Pokazali smo da imamo karakter, da ne padamo kad gubimo, i uz podršku navijača ćemo stići do velikog uspeha – završio je Ninković.

Foto: PARTIZAN.RS