OCENE: KAD IGRA ILIĆ IGRA I PARTIZAN, POHVALE ZA NINKOVIĆA I BUGARSKI DVOJAC

Posle dužeg vremena Partizan je konačno pokazao malo kvalitetnog fudbala. I dalje igra nije na nekom idealnom nivou, ali se vidi pomak u pojedinim segmentima, pa se nadamo da će ova pobeda predstavljati zamajac za dobar rezultat u Holandiji.

Ocene:

Filip Kljajić (6.5): Odbranio sve što je išlo u okvir gola, posebno dve najbolje prilike koje su gosti imali.

Miroslav Vulićević (6.5): U prvom poluvremenu uklopio se u sivilo ekipe, u drugom podsetio na formu od pre povrede, pokrivao ogroman prostor, a u dva navrata fenomenalno reagovao i pred golom Kljajića.

Aleksandar Subić (5.5): Visila je leva strana odbrane kad god je gostujuća ekipa pokušala da napadne, a i u napadu je, kao u većini dosadašnjih utakmica bio nedorečen, nikako da materijalizuje dobar osećaj za prostor. Ruku na srce, mora se pomenuti da je u finišu spasao svoj tim primljenog gola.

Lazar Ćirković (6): Kontrolisao danas skok, ali već ide na živce količina letargije koju pokazuje u određenim trenucima. Pokazao je ono isto što i svaki put ove sezone, pokušaj da se demonstrira elegancija u trenucima kada su potrebni žustrina i čvrstina.

Ivan Bandalovski (6.5): Odigrao je i više nego korektno na poziciji koja mu nije prirodna, dobio veliki broj duela, ali ostaje pitanje koliko bi se dobro snašao u ulozi koja mu je poverena u mečevima sa napadački potentnijim protivnicima.

Marko Jevtović (5): Šta više reći o momku koga jedva primetimo da učestvuje u utakmici a igra na poziciji zadnjeg veznog…

Saša Ilić (7.5): Bog fudbala! Deluje Ilić kao da bi i u 40-oj uprkos nedostatku snage dominirao superligaškim terenima. Pogreši tu i tamo, ali sve to nadoknađuje fantastičnim osećajem za igru, a danas je zabeležio i dve asistencije.

Stefan Babović (5.5): Slabo veče, u drugom je malo živnuo, dok je u prvom bio totalno van igre.

Abubakar Oumaru (5.5): Povreda je ostavila traga, te će Kameruncu trebati par dana da dođe do daha i uđe u svoj prepoznatljivi ritam.

Nikola Ninković (7.5): Pozitivno iznenađenje su dve vezane partije Ninkovića. Dva gola, mnoštvo lepih dodavanja, borbenost za svaku pohvalu, nadajmo se da će nastaviti u ovom ritmu.

Valeri Božinov (7): I večeras je bilo očigledno da je najveći problem ove sezone za Božinova pozicija na kojoj igra, i da je najkorisniji kada je bliže veznom redu. Ako je Milinković tvrdoglavo izbegavao da promeni sistem igre i bolje iskoristi kvalitet Božinova, nadajmo se da će Drulović biti inovativniji.

Izmene:

Andrija Živković, od 62. minuta (6): Trebaće i Andriji vremena da uđe u ritam, ali je i danas stigao da pokaže, bar na momente, koliko znači Partizanovoj igri.

Nemanja Petrović, od 67. minuta (5.5): Nismo ga mnogo videli na terenu, a ni u igri, utisak je da mu večeras nije bilo veče.

Ivan Šaponjić, od 84. minuta (-): Nedovoljno minuta na terenu za ocenu, iako je imao jedan ozbiljan promašaj.

Ljubinko Drulović (6): Kad se uzme u obzir kadrovska situacija, odličan rezultat, iako igra tek u pojedinim momentima liči na ono što bi Partizan trebalo da igra. Od četvrtka imaće Drulović na okupu skoro celu ekipu, tako da bi u finišu polusezone morao da dokaže da je trener koji zaslužuje klupu Partizana.

Foto: PARTIZAN.RS