BOŽIĆ: SAMO JE POBEDA DOBRA! NE UMEMO DA SE BORIMO SA PRITISKOM

Trener crno-belih objasnio i zašto je večeras bila smanjena minutaža Džamaru Vilsonu, odnosno zbog čega Kosta Perović nije ulazio u igru

Trener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je da je pobeda jedino što je dobro posle večerašnje utakmice sa Tajfunom u Jadranskoj ligi.

Crno-beli su tek posle preokreta u drugom poluvremenu savladali Tajfun sa 89:82 u 11. kolu Jadranske lige.
“Jedino što je dobro je pobeda. Ja kao trener, a verujem i igrači, možemo da budemo jako nezadovoljni svim ostalim stvarima koje smo pokazali večeras. Upozoravao sam ranije na psihološki pritisak posle toliko poraza i zbog obaveze da se ova utakmica dobije, pošto nam je sada svaka najvažnija. Ali, nismo najbolje odreagovali sa te strane. Nismo rešili pritisak. Tajfun je iskusna ekipa koja je večeras odigrala timski, sa pasom više i mnogo asistencija”, rekao je Božić novinarima u Beogradu posle utakmice.

Ovo je Partizanu bila četvrta pobeda u regionalnoj ligi, a u sledećem kolu crno-beli idu na noge zagrebačkoj Cedeviti.
“Imali smo problema i sa njihovim poenima i trojkama, ali smo na kraju imali dobro odigrani napad, što nije bio slučaj u ranijim utakmicama koje smo gubili na jednu loptu”, dodao je Božić.

Večeras u igru nije ulazio centar Kosta Perović, a trener je to objasnio taktičkom odlukom.
“Kosta Perović nije povratio brzinu potrebnu za protivnike koji imaju igrače koji mogu da šire i da idu u ‘pop’, to mu je problem. Koleno je u redu, vratio se on, ali mu treba vremena da vrati brzinu. Odlično trenira i verujem da će se ubrzo vratiti”, rekao je Božić.

Trener Partizana kazao je da je plejmejker Džamar Vilson manje igrao u drugom poluvremenu jer je u meču sa Zadrom istegao zadnju ložu.
“Nadamo se da će se izvući sa nekoliko dana pauze, ali i pored toga će mu trebati vremena da uđe u formu, jer nije trenirao ni sa jednom ekipom pre nego što je došao u Partizan”, dodao je Božić.