Aranitović: Mnogo toga sam naučio od Bogdana, Pavlovića, Tepića, Milosavljevića…

“Šut za tri poena jeste jedna od jačin strana u mojoj igri, ali se nikako ne oslanjam samo na njega, već i na prodor i ostale elemente”, ističe mladi košarkaš Partizana

Kroz Partizan je u prethodnim godinama prošlo dosta velikih igrača. Petar Arantović u razgovoru za sajt ABA lige kaže da mu je rad s pojedinim košarkašima pomogao u razvoju. Posebno sa onima koji su igrali na njegovoj poziciji.
“Imao sam priliku da treniram i razvijam se uz velike igrače koji su prethodnih sezona igrali u Partizanu na mojoj poziciji, Bogdanovićem, Pavlovićem, Tepićem, Milosavljevićem i mnogim drugim igračima. Puno toga sam imao prilike da naučim od njih. Ipak, ne želim da bilo koga kopiram, već da nadograđujem svoju igru i na najbolji mogući način ispunim svoj igrački potencijal.”

Primetno je da je Aranitović u ovoj sezoni jedan od vodećih igrača Parnog valjka. Takođe je vidljivo da ga “trojke” jako dobro služe.
“Šut za tri poena jeste jedna od jačin strana u mojoj igri, ali se nikako ne oslanjam samo na njega, već i na prodor i ostale elemente u igri. Svakodnevno radim na individualnom usavršavanju, vredno treniram i konsultujem se sa stručnim štabom o svim pojedinostima. Verujem da su dobre partije i plod tog individualnog rada sa trenerima Božićem, Kecmanom i Avdalovićem, pogotovu jer su sva trojica u igračkoj karijeri igrali na sličnoj poziciji kao i ja.”

Aranitović je na kraju prokomentarisao ciljeve Partizana za ovu sezonu.
“Verujem da ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu i da ćemo na kraju sezone moći sa ponosom da kažemo kako smo mnogo napredovali u igri i tako stvorili osnovu za velike domete u narednim godinama. Iako su navikli na trofeje, uveren sam da će naši navijači prepoznati naše zalaganje i na kraju sezone biti zadovoljni našim učinkom.”