Vujošević o najvećem talentu Partizana: Grobari, podržite ga, postaće nesalomiv!

Put ka uspehu je posut trnjem, ne ružama. Situacija je specifična, a Partizan je uvek znao da istrpi mlade igrače

Košarkaši Partizana startovali su slabo ove sezone u ABA ligi. Iz osam mečeva imaju samo dve pobede i šest poraza i trenutno su na dnu tabele. Naravno, treba istaći da su nekoliko mečeva nesrećno izgubili u samom finišu zahvaljujući neiskustvu.

Međutim, sve navijače Partizana i ljubitelje košarke zanima jedno pitanje: Šta se dešava sa jednim od najtalentovanijih košarkaša Srbije – Vanjom Marinkovićem.

Najmlađi kapiten u istoriji Partizana ( ima samo 18 godina) prolazi kroz igračku krizu ove sezone i potpuno je neprepoznatljiv u odnosu na prošlu sezonu. Čak i ne dobija neku veliku minutažu, jer na osam mečeva u ABA ligi igrao je u proseku 20 minuta sa 6,6 poena u proseku. S tim da je na poslednje dve utakmice igrao protiv Krke i Crvene zvezde igrao 11, odnosno 7 minuta bez poena.

Takođe, njegovi procenti šuta su jako loši za dva poena 28,6 %, a za tri poena 17,6%…

Šta se dešava sa Vanjom pitali smo bivšeg trenera Partizana, Duška Vujoševića, čoveka koji je u njemu prepoznao talenat i uveo ga u prvi tim crno-belih prošle sezone.

Nezvanično se pričalo da je tokom letnje pauze Vujošević (u to vreme i dalje trener Partizana) individualno radio sa Marinkovićem kako bi bio što spremniji za novu sezonu.

– Radi se o izuzetno talentovanom igraču, koji je uz sve to korektan čovek, veoma posvećen i ambiciozan. Prosto, sada je u periodu u koji su ulazili svi veliki igrači koje sam trenirao u karijeri. Sećam se Saše Đorđevića, Saše Danilovića, Gagija Milosavljevića, pa i Bogdana Bogdanovića. Svi su oni imali krize, jer razvoj igrača ne ide linearno. Često se ulazi i u period kad se lomi karijera i kad im je potrebna podrška i zaštita da postanu neaslomivi. Da postanu ono što mogu da budu i da onda klubu vrate sve ono što je ulagano – kaže Vujošević za Telegraf.

Iskusni stručnjak poručuje navijačima Partizana moraju da imaju srtpljenje za mladog Marinkovića

– Ne volim da se mešam u tuđ posao. Ali, situacija je specifična i dajem sebi za pravo za ovo što sam rekao. Nadam se da će Partizanova publika imati strpljenje koje je potrebno i da će podržati tog mladog igrača. Verujem da će on to vratiti na najbolji način.

PUT POSUT TRNJEM, A NE RUŽAMA

– Nije on novi igrač, proše godine je pokazao velike potencijale, veoma je posvećen košarci, naporno radi i nalazi se u klubu koji je uvek imao sluha za takve situacije i koji je uvek imao način da podrži takve igrače. Jednostavno nema lakog puta, put kao uspehu nije posut ružama nego trnjem. Još jednom ponavljam. Imam talenat da prepoznam talenat, imam i iskustvo kroz sve velike igrače koje sam trenirao i znam da im je tad bila potrebna zašttita da postanu nesalomivi. To je potrebno i Marinkoviću – zaključio je Vujošević.