U susret gostovanju Metalcu

Metalac je rival koji Partizanu odgovara. Godinama unazad ekipa iz Gornjeg Milanovca uspela je da crno-belima otkine bod samo jednom, i to u utakmici bez rezultatskog značaja za Partizan koji je već slavio titulu.

Ipak, Partizan ove sezone ruši tradicije, pa bodove osvajaju protiv šampiona timovi koji ne bi smeli, uz svo poštovanje prema njima. Posebno loše Partizan igra na gostovanjima u Superligi, pa se nadamo da će ovom prilikom fudbaleri našeg tima popraviti taj loš skor na ovosezonskim gostovanjima.

Poslednji duel ove dve ekipe odigran je na startu tekuće sezone. Furiozno su crno-beli ušli u takmičenje na domaćim terenima, odigrali jedan meč za srce i dušu svojih navijača, pa je u tom trenutku delovalo da je Partizan za koplje iznad domaće konkurencije.

U sezoni 2013/14 ova dva rivala su se sastala u prvom krugu takmičenja u kupu, kada su crno-beli golovima Fofane i Kojića slavili u Humskoj. Partizan je sa klupe u tom trenutku predvodio Vuk Rašović.

U sezoni 2011/2012, Partizan i Metalac sastajali su se čak tri puta. Poslednji duel u sezoni bila je utakmica poslednjeg kola u kojoj su crno-beli predvođeni Avramom Grantom slavili titulu.

Prethodni duel ova dva tima u kojem je Metalac bio domaćin bio je poslednji u kojem je Partizan sa klupe predvodio Aleksandar Stanojević.

Iste sezone Partizan je bio bolji od Metalca u osmini finala kupa.

U finišu sezone 2010/2011 Partizan je remizirao na gostovanju Metalcu, u pretposlednjem kolu sezone, kada je pitanje prvaka već bilo rešeno.

U jesenjem delu sezone, u pretposlednjem kolu Partizan je bio ubedljiv.

Sezonu ranije opet su crno-beli bili uspešniji u oba duela. U prolećnjem delu sezone pod vođstvom tada novog trenera Aleksandra Stanojevića Partizan je savladao Metalac u Humskoj (dva gola Kleo i jedan Dijara, rezultat 3:1), a kasnije i uspeo da preskoči Crvenu zvezdu i dođe do titule. U jesenjem delu, pod vođstvom Gorana Stevanovića crno-beli su slavili u gostima.