Božić: Postavljamo standard pristupa, želje, agresivnosti i borbenosti!

“A, vremenom, kako budemo kompletirali roster, želećemo da te standarde oplemenjujemo i nadograđujemo”, poručio je strateg Parnog Valjka

Premijerna pobeda u regionalnom takmičenju od velikog je značaja za mladu ekipu Partizana, ali i trenera Petra Božića, koji je ostvario prvi trijumf u trenerskoj karijeri.

Samopouzdanje u ekipi je sasvim sigurno u ovom trenutku na daleko višem nivou.
“Sigurno da ta pobeda daje elan i samopouudanje ekipi, kao i dodatnu volju za još boljim i jačim radom. Ali, sve te pozitivne stvari koje su proizašle iz pobede mi moramo usmeriti na to da na terenu još bolje radimo, upravo ono što nas je i dovelo do pobede protiv MZT-a”, rekao je Božić.

Igokea je pokazala da se na nju mora ozbiljno računati u ABA ligi. Da li timu iz Laktaša dajete ulogu favorita i koliko je realno očekivati da Partizan zabeleži drugu pobedu?
“Igokea je odlično selektirala i kompletirala tim sa dosta iskusnih igrača koji iza sebe imaju puno važnih utakmica, što su u prethodnim mečevima i pokazali. U ovom momentu uloga favorita pripada njima, dok mi u ovom trenutku pre svega imamo obavezu da damo sve od sebe, pa i više od toga. Videćemo za kakav će rezultat to biti dovoljno”.

Paklen ritam utakmica svakako nije lak?
“Teško nam je koliko i drugima. Sigurno je da se mlađi igrači brže oporavljaju od napora, ali su kod njih oscilacije u igri normalne i veće”.

Šta su u ovom momentu ciljevi Partizana?
“Mi u ovom trenutku želimo da iskristališemo svoj način igre i postavimo standard pristupa, želje, agresivnosti i borbenosti, pogotovu u odbrani, a vremenom, kako budemo kompletirali roster, želećemo da te standarde oplemenjujemo i nadograđujemo”, zaključio je Božić.