“Valjak” beži od provalije

Košarkaši Partizana pobedom nad MZT Skopljem (72:69) najavljuju izlazak iz krize. Božo Đumić: Mnogo nam znači ovaj trijumf da podignemo atmosferu

Koš Aleksandra Cvetkovića sedam sekundi pre kraja nagradio je svu borbenost košarkaša Partizana protiv MZT Skoplja (72:69), koji su dugo pretili da crno-bele potisnu ne samo na dno tabele ABA lige, već i da ih gurnu u psihološku provaliju.

Stajali su Cvetković i društvo na ivici ambisa polovinom treće deonice. Čula se tada i poneka reč kritike sa tribina, ali daleko više “Pionirom” su odzvanjali aplauzi i povici podrške posle promašaja, izgubljenih lopti.

Pozitivna energija sa tribina napunila je “rezervoare” crno-belih, koji su se prvo istrgnuli iz kandži velikog minusa, a onda u završnici isprintali u trijumf.

– Sad se lakše diše. Mnogo nam znači ovaj trijumf da podignemo atmosferu, da nam ulije još motiva za rad – ne krije Božo Đumić olakšanje što je mini-niz neuspeha prekinut. – Prvi meč smo izgubili nesrećno, drugi loše odigrali, ali sada smo pokazali da možemo bolje.

Partizan se jedan period borio sa “nevidljivim” protivnikom – pritiskom.

– Jeste, bilo je pritiska da se pokažemo u što boljem svetlu u prvom meču pred našim navijačima, pogotovo posle dva poraza, ali u drugom poluvremenu smo se vratili u ritam, odigrali odlično odbranu, koja nam je ulila veliku sigurnost, bez obzira na to što možda neki put u napadu nismo bili uspešni.

Sigurnost se oslikala u ključnim momentima sa linije penala, koja im je “oduzela” pobedu u Valjevu.

– Sada smo bili mirnije glave, trudili smo se da ne razmišljamo o prethodnim neuspesima, već da napravimo iskorak napred, što smo i učinili.

Uz Cvetkovića, jedan od junaka bio je i Andrej Magdevski. Omaleni plejmejker uneo je živost, pre svega u odbrani, a najbolji primer sa kolikom srčanošću je odigrao protiv MZT je i statistički podatak od dve blokade.

– Nadam se da ćemo ovako da nastavimo – kaže Magdevski, ne krijući da su neke početne greške bile više plod pritiska, zbog debija pred domaćom publikom. – Biće sve bolje. Polako se uklapam, ali sve zavisi od mene, mora da se još više potrudim, posebno u odbrani, da zaslužim minute.

Foto: SLIKA U ORIGINALU PREUZETA SA SAJTA NOVOSTI.RS