Srećan rođendan, crno-bela ljubavi!

Prošlo je 70 godina, a svakog dana ljubav je sve veća. Partizane, srećan ti rođendan i živi nam još dugo, nauči još mnogo generacija šta je to ljubav, radost, tuga, smeh, prijateljstvo, zajedništvo, motiv, cilj. Mi ćemo večno biti oni koji te prate, koji ti se raduju i koji te čuvaju, jer ti pripadaš nama, a mi smo deo tebe. Od ovih 70 godina, uspeo sam doživeti tek dvadesetak… ali sam s tobom doživeo radosti koje su vredne celog života. S tobom smo naučili prve korake, s tobom smo naučili zaljubiti se i voleti, s tobom smo naučili plakati i s tobom smo naučili živeti. Partizane, hvala ti što svakog dana naše živote bojiš koliko god oni tmurni bili, hvala ti što svakog dana vraćaš veru u ljude, ljubav, život. Hvala ti jer ono što si ti, to je sve ono što sanjamo. Spokoj, sreća, sva lepota najlepših vrednosti.

Došlo je teško vreme za tebe, Partizane. Vreme u kome se ljubav gazi, nada gasi, vera negira. Sve ono što čini tebe, uništava se, sve ono što si ti, ruši se. Vreme u kome se istorija menja i tradicija ismeva. Partizane, došlo je vreme kada moramo stati uz tebe, više nego ikad. Vreme kada će se pokazati ko je ko i kada će svako pokazati koliko te zaista voli. Svako od nas, Partizane, mora da preispita sebe i shvati šta za nas značiš. Šta u našem životu predstavljaju ljubav, nada, vera, istorija, tradicija. Šta za nas predstavljaš ti. Svako od nas mora da razmisli šta smo mi bez toga, šta smo mi bez tebe, Partizane. I da li bez ljubavi, nade, vere, istorije, tradicije, da li bez svega onog što predstavljaš ti, vredi živeti. Da li se za to, da li se za tebe vredi boriti?

http://hotsport.rs/wp-content/uploads/2013/09/partizan1.jpg

Partizane, zaklinju ti se tvoji Grobari, koliko god nas ima i koliko god nas bilo uz tebe, nikada nećemo odustati od tebe. Nikada se nećemo prestati boriti, nikada nećemo prestati živeti, mi, Grobari, bićemo večni, baš kao i ti. I kada nas ne bude, neki novi Grobari biće tu, da te čuvaju, da te vole, da se zajedno sa tobom bore. Nećemo dozvoliti NIKADA da ijedan deo tebe ode. Borićemo se za svaki deo tvoga bića, pomoćićemo palima da ustanu, poraženima da pobede, zaboravljenima da se večno pamte. Ti si uvek bio tu za nas, uvek, i u najtežim trenucima ti si bio uteha zbog koje smo nastavljali dalje, borili se i verovali. Sada je vreme da mi budemo uz tebe, da te branimo, da te ne damo. Naše dane, biće, dušu činio si živim. Hvala ti za 70 godina, hvala ti u ime svih naših predaka i potomaka. Hvala ti što si rođen, i što NIKADA nećeš umreti. Poklonio si nam ljubav prema svim stvarima koje volimo, naučio si nas svemu zbog čega vredi disati.

Hvala ti, Partizane, za Sašu Ilića, Duška Vujoševića, Mocu Vukotića, Stjepana Bobeka, Dragana Mancea, Predraga Danilovića, Sašu Pavlovića, Dragana Milosavljevića, Mateju Kežmana, Vladu Vujasinovića, Igora Milanovića, Žarka Paspalja, Milorada Čavića, Dragana Kićanovića, Sašu Đorđevića, Harisa Brkića, Peđu Mijatovića, Vladimira Ivića, Emira Bekrića, Ivana Dimitrijevića, Moreiru, Klea, Dijaru, Žoa… hvala ti što ih naučio da te vole, hvala ti na odrastanju i pobedama. Hvala ti i na porazima, jer u bolu tek shvatiš koliko nekog voliš.

Mi te volimo, Partizane. Neka poklon tebi za rođendan bude ova naša zakletva i naša ljubav, mi drugo nemamo, a tebi ništa više ni ne treba. Svakog novog dana, sve nas je više, ljubav je sve jača, ti si sve snažniji. Koliko god želeli da te poraze, ljubav uvek pobeđuje, a naša ljubav si ti, Partizane.

Ti si uvek bio tu kada niko drugi nije, ti si slušao, ti si tešio, ti si uvek poklanjao bezgraničnu ljubav, ti si ostvario naše snove, ti nam svakog dana rađaš nove.

Srećan ti rođendan, Partizane. Želimo ti još dugo godina sa nama. Želimo ti da budeš deo nas, da budeš uz nas, da budeš deo našeg života, budućih radosti i bola, da rađaš i da gajiš, da pobeđuješ, živiš i postojiš.

Jedno znaj, naša beskrajna ljubav uvek će te pratiti, jer gde god ti da igraš, tu su tvoji Grobari…

ZAUVEK, PARTIZANE!!!