Šaranov o dolasku u Partizan: Moja želja nije sporna

Iskusni čuvar mreže bi trebalo u narednih par dana da postane novi golman kluba iz Humske: Smatram da bi u ovom momentu bilo idealno da dođe do dogovora sa crno-belima

Možda su navijači očekivali štopera, veznog igrača ili napadača, ali u Partizan po svoj prilici stiže – golman. I, to ne bilo koji, već Bojan Šaranov, čuvar mreže sa zavidnim internacionalnim iskustvom i povremeni „A” reprezentativac Srbije.

Stasavao je u školi OFK Beograda, a najlepšte trenutke doživeo je u Makabiju iz Haife, gde je pre dve godine proglašen za golmana godine i gde je tri sezone u nizu branio boje izraelskog kluba u Ligi Evrope, što ga je i preporučilo čelnicima crno-belih.

– Moja želja nije sporna, štaviše, smatram da bi u ovom momentu bilo idealno da dođe do dogovora sa Partizanom, ali hajde da ne prejudiciramo događaje, jer dok se nešto ne ozvaniči nikada ne možete da tvrdite sa sigurnošću da je gotovo. Tako je bar u fudbalu – kaže Šaranov u razgovoru za “Sport”. – U minulom periodu su mi se dogodile neke neverovatne stvari i, kada se osvrnem unazad, rekao bih da ništa nije slučajno i da se sve dešava sa razlogom po želji Gospoda.

Tako ste i vi došli na prag dogovora sa Partizanom, a otvaralo se mnogo opcija tokom leta?

– Na to sam upravo i mislio. Bilo je mnogo mogućnosti, ali nisam želeo idem ispod nivoa, koji sam zacrtao, nisam se polakomio na novac i otišao bilo gde, tek da bi se reklo da imam klub. Imam dvoje dece, moram da razmišljam gde žive i odrastaju i jednostavno nisam mogao protiv sebe i porodice. Bio sam čak spreman i da pauziram šest meseci, dok se ne pojavi pravi klub.

Da li je Partizan taj pravi klub, s obzirom da ispunjava dosta uslova koje ste naveli?

– Nadam se da jeste, ali ponavljam: sačekajmo epilog razgovora. Partizan je najveći srpski klub, koji je svake godine favorit za titulu i stalni učesnik evropskih takmičenja, što godi svakom fudbaleru. Jer, kada igrač jednom oseti taj pritisak, nivo, bori se za trofeje, Ligu šampiona ili Ligu Evrope, teško mu je da ide ispod toga. To je nešto što i mene veoma motiviše, jer posle karijere možete da kažete da ste nešto postigli. Da neko ne pomisli da sam prepotentan, igrao sam i ja u timovima, koji se bore za opstanak ili su u sredini tabele, nije mi to strano, no, velika je razlika u odbnosu na nivo kada jurišate na vrh. Tada igrač izvlači najbolje ono iz sebe.

Smatrate li Partizan i prilikom da se ponovo vratite u „A” reprezentaciju Srbije?

– To je svakako jedan od bitnih motiva u celoj priči. Branio sam boje mlade selekcije, pozivan sam i u „A” tim i bila bi mi čast da se ponovo nađem među „orlovima”. Za moju zemlju sam uvek na raspolaganju i bilo bi sjajno da se i taj plan realizuje – rekao je Bojan Šaranov.

Posle OFK Beograda i Novog Pazara, Šaranov je u inostranstvu proveo pet godina i najbolje se osećao u Izraelu. Tri godine je branio boje Makabija iz Haife, posle čega je na klupi stigao Aleksandar Stanojević i angažovao Vladimira Stojkovića u momentu kada je Šaranov pregovarao sa PAOK. Kako situacija nije rešena na pravi način, usledila je pozajmica u grčki Ergotelis, gde je golman konstantno branio.

– Najlepše sam se osećao u Makabiju, klubu koji je u Izraelu ono što je, recimo, Partizan u Srbiji. Uvek je borba za trofeje, veliki pritisak, sjajni igrači i treneri, koji vas prosto teraju da više radite i dajete maksimum – kaže Šaranov.

Dolazak Bojana Šaranova u Humskoj će svakako pojačati konkurenciju na golu, gde je do sada bio neprikosnoven Živko Živković, dok je Filip Kljajić čekao priliku sa klupe. Čuver mreže zna gde dolazi…

– Partizan je uvek imao nekoliko dobrih golmana, pa nije čudo što je konkurencija jaka. To samo podiže kvalitet i ne treba to shvatati kao nešto strašno, jer ima mnogo utakmica i svako će imati priliku da se nametne – ističe Šaranov.