Težak vijenac, al` je voće slatko…!

Ovim se Njegoševih stihovima može jednom rečenicom okarakterisati veče u Humskoj 1… Partizan je posle 6 godina ostvario evropsku pobedu, poklekao je holandski AZ Alkmar, 3:2 (2:1)!

Ova pobeda nikako ne leči sve otvorene rane, nikako ne briše grehove okupacione uprave i trenera… ali ovo je pobeda, evropska pobeda, i treba joj se iskreno radovati!

Od početka je Partizan, za razliku od derbija, pokazao da će igrati apsolutno otvoreno i napadački, da će ići na pobedu, jer to je ono što je Partizan, to je njegova obaveza, i protiv Barselone i protiv AZ-a!

Već u 11.minutu to se pokazalo punim pogodkom, nakon sjajno izvedenog kornera Andrije Živkovića, junak večeri, Abubakar Oumaru, loptu glavom zakucava u mrežu golmana AZ-a, 1:0!

A onda je usledilo ono zbog čega su nedeljama unazad kritike sletale ka stručnom štabu, opuštanje i povlačenje nakon minimalnog vođstva Partizan je skupo platio, nakon prekida Van Der Linden daje pomalo smešan gol, a smešni su ispali i igrači Partizana… 1:1.

Ali potom parni valjak ponovo pali motore, a njegov vozač, Abubakar, nakon sjajnog centaršuta Vulićevića drugi put ove večeri šalje loptu iza leđa Urugvajskog golmana za veliku radost navijača i 2:1!

http://www.sr.partizan.rs/wp-content/uploads/2015/09/tmt_FKP-AZ_17.9.2015_01_23660.jpg

Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Drugo poluvreme je, potpuno nekarakteristično i apsolutno fantastično po tim Partizana, proteklo potpuno u inicijativi crno-belih koji su na ovom meču potpuno nadigrali, mora se priznati, iznenađujuće limitiranog i slabog protivnika. Ono je proteklo bez prevelikih uzbuđenja i bukvalno ijedne šanse za AZ, sve do nadoknade vreme, a obeležilo ga je najviše isključenje Hupersa u 77.minutu, ugasivši svaku nadu da će se holandski tim ikako vratiti u ovaj meč. Ipak, tačku na i stavlja ko drugi do duo legende i najtalentovanijeg igrača Partizana (a i daleko šire). Saša Ilić, Sale Kapiten, Sale Legenda ponovo pokazuje svu svoju magiju i sjajnim pasom, kakav samo njegova noga može kreirati, izbacuje samog Andriju ispred gola koji rutinski matira golmana AZ-a za potvrdu velike pobede i 3:1!

Sve što je AZ još uspeo da učini jeste gol u nadoknadi vremena, Henriksen daje gol, nakon ponovnog, prevremenog uspavljivanja igrača Partizana, što se, s obzirom da je i gol razlika izuzetno bitna u grupnoj fazi, može uzeti kao najveći minus na ovoj utakmici.

Ipak, o minusima, kritikama, manama, narednih dana. Partizan je večeras pobedio. Pobedio je mnoge u sopstvenim redovima, koji se još i najmanje raduju ovoj pobedi, pobedio je sebe i sopstvene nedostatke i pobedio je stadion JNA koji je večeras izgledao izuzetno sumorno, jer desetak hiljada navijača na evropskoj uvertiri, kakvo god razočarenje mu prethodilo, zaista je poražavajuće.

Ipak, pravi navijači radovali su se ovoj pobedi, bilo gde na svetu da su, jer Partizan nema granice, Partizan je beskrajna ljubav!

http://www.sr.partizan.rs/wp-content/uploads/2015/09/tmt_FKP-AZ_17.9.2015_01_23655.jpg

Na kraju, da još navedemo da se iskreno nadamo da će, uprkos ovom velikom trijumfu, svi ostati na zemlji i da će se u narednim danima pažljivo analizirati nedostaci i greške u prethodnom delu sezone i da će se doneti odgovarajuće odluke, što bi, u ovom trenutku, možda delovalo ključno pozitivno za nastavak iste. Ova pobeda je velika, i treba iskoristiti sve njene prednosti…

Narednu utakmicu Partizan igra u nedelju u 19h. Na JNA je protivnik Radnički Niš, pa je red da, nadajmo se, pozdravimo neki novi Partizan (u svim segmentima) i damo mu maksimalnu podršku pred nastavak sezone, to je naša obaveza.

GOLOVI PARTIZANA:

http://www.dailymotion.com/video/x375sdp

http://www.dailymotion.com/video/x375u0g

http://www.dailymotion.com/video/x375wto

BRAVO, BRAVO, CRNO-BELI!!!

FOTO: Partizan.rs