Kežman ne razmišlja o porazu: Navijački pobeda, realno – remi

Nije u vrhu Partizanove „večne liste” golgetera, kako i bi kad je igrao samo dve sezone. Opet, njegova brazda, igračka i čovečna, ostala je duboko urezana u istoriju kluba. Preduboko u srcu „grobara”, utisak je, ništa pliće u grudima preostalih loptačkih zanesenjaka diljem Srbije, Evrope.

Otud Mateja Kežman isprepletanih emocija gleda na večerašnji duel s AZ Alkmarom, istovremeno trezveno potiskuje osećanja i iskustveno predviđa epilog.

– Navijački, voleo bih da Partizan osvoji tri boda. Pogotovo što u Ligi Evrope nije beležio zapažene rezultate. Realno, i bod je dobar. Poraz ne bi smeo da nam se dogodi, tako da ne razmišljam o tome, iako utakmica dolazi u nevreme, posle večitog derbija. Pritisci su veliki, s druge strane, Holanđani kao i uvek igraju dobar fudbal. AZ je stabilan klub, ima i ove godine dobru ekipu. Ne beleži doduše prošlosezonske rezultate, ali početak je prvenstva i to uvek krivi sliku. Sigurno da, kao i Partizan, trpi kritike tamošnje javnosti tako da u suštini oba kluba tražiće večeras dobru igru i pobedu kako bi se vratili u „kolosek”.

Nekad znameniti napadač, danas cenjeni menadžer veruje u trenersko umeće Zorana Milinkovića, njegovu harizmatičnost da privuče igrače i pokrene da večeras pruže jednu od partija s početka sezone. Usput, upozorava na negativan uticaj medijskih spekulacija u vezi s njegovom eventualnom smenom.

– Takva nagađanja štete ekipi, atmosferi u svlačionici. I tad, iskustveno kažem: trener gubi autoritet i „težinu”. Poznajući Milinkovića verujem da će kvalitetom i iskustvom uspeti tim da izdigne iz ove, da kažem, turobne situacije, zavredi novi kredit u klubu i u javnosti. Očekujem i od igrača da promene odnos prema obavezama, zaigraju mnogo agresivnije nego u duelu s Crvenom zvezdom. Na gol više, razumljivo – istakao je Kežman.