ZVANIČNO: Božić novi trener Partizana! Kecman, Avdalović i Tadić u stručnom štabu, Vitkovac potpisao!

“Situacija jeste teška, ogroman je ovo izazov i odgovornost, ali spreman sam da dam sve od sebe da budemo u skladu sa ambicijama, a ambicije su u skladu sa mogućnostima”, rekao je novi trener crno-belih

Era Duška Vujoševića je završena, košarkaški klub Partizan okrenuo je novi list i na mesto šefa struke i zvanično postavio nekadašnjeg kapitena Petra Božića. Mladi stručnjak, koji je prethodne dve godine proveo kao učenik u školi trofejnog stratega Vujoševića, vodiće ekipu u naredne dve godine, uz mogućnost automatskog produžetka saradnje na još jednu sezonu.

Pripadnicima medija prvi se obratio potpredsednik Partizana, Miroslav Mića Berić.
“Na Upravnom odboru, na predlog sportskog direktora, Petar Božić jednoglasno je izglasan i izabran za novog trenera Partizana. Imamo ambicije da dugo ostane u klubu, nije se dvoumio i nije pokazao nikakav strah. U njemu smo videli budućeg velikog trenera i potpuno smo sigurni u njega”, rekao je Berić i kratko dodao:
“Angažovali smo i prvog igrača, Čedomira Vitkovca”.

Ali, to je tek početak kada su u pitanju dolasci u Humsku.
“U narednom periodu nadamo se novim potpisima. Blizu smo realizacije sa još nekim igračima, stručni štab detaljno analizira sve igrače. Treba imati u vidi tešku situaciju, moramo pod minimalnim uslovima da pronađemo igrače koji mogu da igraju u klubu Partzanovog renomea. Finansijska konsolidacija je na prvom mestu, ali želimo da budemo i konkurentni svima”.

Reč je potom preuzeo novopostavljeni strateg crno-belih.
“Velika mi je ćast što sam ovde, ali i velika odgovornost. Klub se pojačava s obzirom na specifičnu situaciju. Pred nama je jako težak period u kojem je najbitnije, a već smo dosta puta pomenuli, formiranje stručnog štaba i postepeno formiranje ekipe koja će u perspektivi moći da bude u skladu sa očekivanjima”, poručio je Božić.

On je potom predstavio članove stručnog štaba i otkrio jedan vrlo bitan detalj.
“Pored mene u stručnom štabu biće još i Dušan Kecman, Vule Avdalović i Goran Tadić. Moja želja je i u pregovorima smo da dovedemo jos jednog trenera koji bi pored pozitivne energije uneo i iskustvo. Taj iskusni trener će biti član stručnog taba, njegovo iskustvo će nam značiti, ravnopravno će učestvovati u donošenju svih odluka”, dodao je Božić i istakao:
“Trudiću se da kroz umeće i energiju opravdam poverenje koje mi je dao klub”.

Novinare prisutne u Klubu sportista u Humskoj 1 interesovalo je da li je o odluci da postane prvi trener Partizana razgovarao sa njegovim učiteljem, Duškom Vujoševićem?
“Razgovarao sam sa Duletom, zvao sam ga istog dana kad mi je Peković ponudio posao. Imam jako dobar i korektan odnos sa Duletom, jako ga cenim i poštujem, naučio sam od njega mnogo kao igrač i kao trener. Hvala mu na tome. Moram sada da se okrenem napred”, objasnio je Božić.
“Kad sam došao da budem pomoćni trener, priželjkivao sam da jednog dana postanem prvi trener. Situacija jeste teška, ogroman je ovo izazov i odgovornost, ali spreman sam da dam sve od sebe da budemo u skladu sa ambicijama, a ambicije su u skladu su sa mogućnostima. Verujem da ova godina mora da se iskoristi da se Partizan odurne sa finansijskog dna. Svaku priliku koja nam se pruži iskoristićemo da napravimo nešto novo. Duga je sezona, puna uspona i padova”.