Ko god da bude trener – Partizan dobija štopera

Aleksandar Damčevski će narednih dana potpisati ugovor sa crno-belima

Ako, ako, ako… Dosta je nepoznanica u Partizanu, međutim, sve bi trebalo da bude jasnije u četvrtak veče, po završetku premijernog duela u grupnoj fazi Lige Evrope protiv AZ Alkmara. Pod uslovom da crno-beli savladaju holandskog predstavnika Zoran Milinković će sačuvati posao do daljnjeg, ali će zatim morati da vrati poverenje uprave pobedama i nad niškim Radničkim, Radom i Voždovcem, ali ako izgubi isto veče će biti smenjen.

Kao što smo već najavili, u tom slučaju uprava srpskog prvaka na njegovo mesto će postaviti Nebojšu Gudelja, aktuelnog skauta Ajaksa, a sa njim će, po ubrzanom postupku, stići i pojačanje. Reč je o Aleksandru Damčevskom (22), povremenom reprezentativcu Makedonije, koji igra na poziciji štopera i koji se već dve sedmice nalazi na probnom radu među crno-belima.

Posebno je interesantno da je Damčevski minule sezone igrao za NAC Bredu, gde mu je u jednom delu sezone trener bio upravo Gudelj, koji je posredstvom određenih ljudi nedavno i preporučio Aleksandra Partizanu. Spletom okolnosit, njih dvojica bi mogla ponovo da sarađuju. Prema pojedinim informacijama Gudelj je od rukovodilaca Partizana tražio da, ukoliko on postane trener, Damčevski potpiše ugovor sa klubom iz Humske 1.

Prem Brede, Aleksandar Damčevski je igrao za drugi tim Lucerna, Krins i bugarski Černomorec, a odigrao je po četiri utakmice za mladu i A reprezentaciju Makedonije.

Naravno, sva je prilika da će Partizan potpisati ugovor sa Damčevski i u slučaju da Milinković ostane trener, jer se upravo on pohvalno izrazio o kvalitetima ovog štopera.