Ćirković: Na početku kraj

Fudbaler Partizana smatra da njegov tim u prvih 20 minuta utakmice protiv Crvene zvezde nije ličio na sebe i ocenio da je to rešilo 149. večiti derbi.

Partizan je izgubio meč od Crvene zvezde (1:3) u devetom kolu Superlige.

Lazar Ćirković smatra da je presudno bilo to što je Partizan kasno “upalio motore”.

“Nismo ušli u utakmicu onako kako smo hteli, prvih 20 minuta smo odigrali dosta nervozno. To ne liči na nas, odstupa od naše igre… Stvarno ne znam koji je bio razlog da smo tako nervozno ušli u utakmicu. Nismo imali pas, nismo imali igru. Mislim da je utakmicu odlučilo prvih 20 minuta”, rekao je Ćirković.

Crveno-beli poveli su golom Uga Vijeire u 27. minutu meča. Alen Stevanović izjednačio je u finišu prvog poluvremena, a li je Zvezda opet preko Vijeire i Kataia u 50. i 55. minutu stigla do tri boda.

“Poslednjih 20 minuta prvog poluvremena smo počeli da ličimo na sebe, dali smo gol u pravo vreme, otišli na pauzu, dogovorili se kako da odigramo drugo poluvreme. Međutim, dva brza gola su nas presekla. Iako smo posle toga imali neke šanse, nismo mogli da se vratimo”, naveo je Ćirković.

Partizan posle 149. večitog derbija zauzima treće mesto na tabeli sa 15 osvojenih bodova iz osam mečeva, i za Crvenom zvezdom, koja ima utakmicu više, ima zaostatak od osam bodova.

“Idemo dalje, moramo ovo što pre da zaboravimo jer nas čekaju utakmice u Evropi… Ništa nije gotovo, prvenstvo je dugo, tu je novi sistem takmičenja, videćemo šta će sve to doneti”, dodao je Ćirković.