Dornelas: Srpski derbi je među najboljima na svetu

Osećam se veoma dobro u Srbiji i u Partizanu, ali je otežavajuća okolnost što ne znam srpski. Ipak, polako se adaptiram i učim jezik – kaže Fabrisio

Nije Brazilac Fabrisio Dornelas zadovoljio u dosadašnjem toku sezone, pre bi se moglo reći da je razočarao, ali on ne gubi nadu da će uskoro potvrditi da crno-beli nisu pogrešili što su ga doveli. Povreda butnog mišića bi mogla da ga spreči da “okaje grehe” već u subotu u derbiju, ipak, 25-godišnji brazilski defanzivac zrači optimizmom. I ne krije da je mnogo toga saznao o duelima večitih.

– To je jedan od najbolji derbija na svetu! Nije moguće da neko ne zna za to. Svi su mi pričali o značaju i kolika je čast igrati derbi. Naša ocekivanja su najveća i verujem da cemo izaći iz tog duela kao pobednici. Navijači Partizana mi se mnogo sviđaju, oni su nešto posebno. U životu nisam video nista slično! Uz božiju pomoć i uz mnogo rada, pružiću im mnogo radosti zajedno sa saigračima – optimista je Dornelas.

Period adaptacije će kod Dornelasa očigledno potrajati duže nego što se očekivalo.

– Osećam se veoma dobro u Srbiji i u Partizanu. Otežavajuća okolnost je što ne znam srpski, ali kao i u Nemačkoj, polako se adaptiram i učim jezik. Komuniciram sa saigračima na srpskom i engleskom, a sa nekima na španskom. Abu, Grega i Stefan govore španski i oni mi pomažu u komunikaciji sa drugima.

Poslednjih nekoliko utakmica u Evropi i na domaćoj sceni je pored njegovog imena stavilo veliki znak pitanja, sa čime se on ne slaže:

– Vidim da napredujem, sve bolje ide proces privikavanja, siguran sam da ću moći da pomognem Partizanu. Verujem da bih mogao da se popravim i na taj način svaki dan da odgovorim na poverenje trenera Partizana.

DALEKO I U EVROPI

Aktuelni šampion Srbije nije uspeo da se dokopa Lige šampiona, a po rečima Fabrisija Dornelaša i Liga Evrope će biti lepa prilika za potvrdu vrednosti.
– Imamo mladu ekipu, sa mnogo potencijala, mislim da možemo da doguramo veoma daleko u Ligi Evrope. Isto je u Srpskoj ligi. Još moramo mnogo da se popravimo, ali mislim da možemo da stignemo to titule.

Foto: PARTIZAN.RS