Partizan kaznio dvojac: Luka i Petrović u 8 na treningu!

Zakon o sportu jasno kaže da svi igrači moraju da imaju ista prava. Fudbal je kolektivni sport, tako da Luka i Petrović moraju da treniraju sa ostalim igračima, kaže Mirko Poledica.

PREDRAG Luka i Ivan Petrović dobili su napismeno od Partizana odluku da će svakog radnog dana izuzev nedeljom trenirati od 8 časova izjutra sa trenerom Kazimirom Štokićem.

To je epilog njihovog odbijanja da odu na pozajmicu, a “kazna” koju je uprava crno-belih najavila neposlušnim profesionalcima. Mirko Poledica, predsednik sindikata fudbalera “Nezavisnost”, kaže da je neprijatno iznenađen odlukom Partizana koja diskriminiše njihove članove Luku i Petrovića.

– Zakon o sportu jasno kaže da svi igrači moraju da imaju ista prava. Fudbal je kolektivni sport, tako da Luka i Petrović moraju da treniraju sa ostalim igračima. Diskriminacija u srpskom fudbalu, nažalost, nije novost, poznati su slučajevi u Jagodini, Lučanima, Borcu, ali je Partizan do sada bio uzor dobrog poslovanja i odnosa. Nikad nismo imali problem sa crno-belima – ističe Poledica i opominje FS Srbije. – Čim Savez godinama ništa ne preduzima da zaštiti igrače, a da li je potrebno da pominjem slučajeve u Kragujecu i Novom Pazaru, onda podržava ovako ponašanje klubova. Mi ćemo nastaviti da se borimo svim sredstvima protiv diskriminacije i mobinga prema igračima – zaključuje predsednik “Nezavisnosti”.