I Tepić ide iz Partizana!

Za navijače trofejnog kluba ovog leta jednostavno nema pozitivnih vesti…

Ostao je u Partizanu duže od bilo kog iskusnog košarkaša u poslednjih nekoliko godina. Bio je tu i na početku priprema za novu sezonu, da pomogne Dušku Vujoševiću u radu sa nikad mlađim i “šarenijim” skupom igrača.

Ipak, od prvog dana je bio jasan. Znalo se da mu je ugovor istekao i da ima ponude iz inostranstva.

Ostavio je odškrinutim vrata ostanka, ako se u Partizanu stvari pokrenu sa “mrtve tačke” i stvore optimalni uslovi za profesionalni angažman, ali to se (još) nije dogodilo.

Zato Milenko Tepić (28 godina, 202 cm) praktično nema izbora. Posle jedne i po sezone u crno-belom dresu, nakon povratka iz inostranstva, ponovo će se otisnuti van granica Srbije.

Grčki mediji javljaju, a MONDO potvrđuje, da se nekadašnji reprezentativac, osvajač srebrne medalje na Eurobasketu 2009, nalazi blizu potpisa za PAOK.
Ostalo je da se utanače poslednji detalji buduće saradnje i Tepić će posle četiri godine ponovo zaigrati u Grčkoj, ali ovog puta u Solunu, u klubu koji želi da ove sezone bude odmah iza Olimpijakosa i Panatinaikosa.

Kao najveće pojačanje ovog leta došao je odlični šuter Kostas Vasilijadis iz Unikahe, kao i dvojica Srba – krilni centar Nikola Marković iz Panelefsinijakosa i bek Uroš Duvnjak iz Nea Kifisije.

Tepić je počeo karijeru u Vojvodini, u Partizanu je bio od 2006. do 2009, pa u Panatinaikosu (2009-2011), Kahasolu (2011-2013) i Lijetuvos Ritasu (2013).