Rašović za “Sport”: Neka Sorijano uživa u lepoti gola, a mi uživamo u Ligi Evrope

Odlično su krenuli, rano ostvarili prednost, gore po nas nije moglo da počne. A onda su stali posle vođstva 2:0. Zašto? Ne znam. Izgleda da im je tako odgovaralo, a i nama, ruku na srce, kaže Vuk

Boj ne bije svijetlo oružje… Ni milioni, na fudbalskom poprištu. Ne uvek. Čak ni nekoliko desetina miliona, koliko, eto, vredi ekipa Salcburga na tržištu. Džaba joj i moćni gazda, džaba i sponzor, posle boja „Red bul arenom” su leteli Gutor i saigrači. Vukovi junaci. I Minska, cele Belorusije.

– Najveće zasluge, dabome, pripadaju golmanu – ne ostavlja dilemu Rašović, jedini srpski trener u grupnoj fazi Lige Evrope. – Gutor je vredan momak, iskusan čuvar mreže, ume da brani penale. Videlo se to u Salcburgu, tri šuta je zaustavio! Videli su to i Austrijanci, a ponadali su se…

Čemu su se nadali?

– Valjda su mislili da će dobiju plasman na „ruletu”. E pa, malo su se preračunali – oseća se zadovoljstvo u rečima stratega Dinama.

Čudan račun domaćina…

– I meni – nastavlja Rašović. – Odlično su krenuli, rano ostvarili prednost, gore po nas nije moglo da počne. A onda su stali posle vođstva 2:0. Zašto? Ne znam. Izgleda da im je tako odgovaralo, a i nama, ruku na srce. Sačuvali smo smirenost, koncentraciju. Nastavilo se tako i u produžecima, te dođosmo do penala.

Sorijano je postigao, kažu, lep gol?

– Jeste, i slobodno može da uživa u lepoti svoje majstorije, a mi uživamo u prolasku u Ligu Evrope.

Adamović?

– Svih 120 minuta igre na terenu. Dobar, po običaju. Gutor, ponavljam, najbolji. Ma, svi zaslužuju čestitke, tim pre što nam je ovo bila osma utakmica u avgustu! To dosad nisam doživeo, ni kao igrač ni kao trener. U ponedeljak imamo i devetu, protiv lokalnog rivala Minska. Ko preživi, pričaće… Mi preživesmo baraž za Ligu Evrope.

A na jesen Viljareal, Plzenj i Rapid?

– Nije atraktivna grupa, ali su jaki rivali. Svi znaju kakav napad ima „žuta podmornica”, Bečlije su najbolja ekipa u Austriji, Česi su, takođe, kvalitetni, skoro da ne gube u ovoj sezoni… Slede nam izazov za izazovom. U svaki ćemo, jasno, maksimalno motivisani – najavljuje Vuk Rašović, trener beloruskog Dinama.