Trener AZ Alkmara: Partizan nije ništa slabiji od Bilbaa

“Nalazimo se u veoma teškoj grupi, sa velikim imenima iz najjačih liga Evrope”, rekao je trener Atletika Ernesto Valverde

Fudbaleri Partizana u grupnoj fazi Lige Evrope sastaće se Atletik Bilbaom, AZ Alkmarom i Augsburgom, odlučeno je žrebom u Monte Karlu. Treneri protivnika crno-belih složili su se u oceni da je L grupa Lige Evrope veoma kvalitetna i ujednačena.
“Najvažnije je da se nalazimo u grupnoj fazi Lige Evrope, ovo su lepi trenuci za klub. Biće sjajno igrati protiv Atletik Bilbaa, koji ima veoma jak tim. Ništa slabiji nisu Partizan i Augsburg, biće teško, ali imamo šanse”, rekao je trener AZ Alkmara Džon van den Brom za sajt UEFA.

Njegov kolega sa klupe Bilbaa Ernersto Valverde ističe da je optimista oko plasmana u narednu rundi evropskog takmičenja.
“Nalazimo se u veoma teškoj grupi, sa velikim imenima iz najjačih liga Evrope. Još uvek ne poznajemo dovoljno dobro rivale iz grupe, ali ubrzo ćemo saznati više o njima. Cilj nam je da se plasiramo dalje”, izjavio je Valverde.

Zadovoljan žrebom bio je i trener nemačkog tima Tomas Vancerl.
“Dobili smo tri veoma zanimljiva protivnika i biće uzbudljivo igrati protiv njih. Kao što smo napravili iznenađenje u Bundesligi, istom se nadamo i u Evropi. Želimo da osetimo novo iskustvo i takmičimo se u Ligi Evrope”, zaključio je Vajncerl odmah posle žreba.

Takmičenje u Ligi Evrope počinje 17. septembra, a finale je zakazano za 18. maj na stadionu Sent Jakob park u Bazelu.