Živković: Daćemo dva gola za Ligu šampiona!

Očekujemo pobedu, naravno. Biće teško, igramo protiv disciplinovanog protivnika, ali nema nam druge sem da ih nadvisimo.

Ovako za „Blic“ počinje priču Andrija Živković, od koga se danas očekuje da donese pobedu Partizanu i ulazak u Ligu šampiona.

– Rezultat iz prvog meča jeste negativan, ali ne i nedostižan. Verujem da ćemo dati bar dva gola – otkriva plan za Beloruse Živković.

U Borisovu ste mogli da se proslavite, nije kasno ni večeras?

– Mogu samo da obećam prolazak Ligu šampiona. A da li ću zatresti mrežu – to ne mogu da znam. Ako budem u pravoj šansi za gol, iskoristiću je.

Minus od jednog gola je veliki, ali nije nedostižan?

– Mogli smo da damo gol, ali mogli smo i da primimo još neki. Nisam nezadovoljan s obzirom na to da smo celo drugo poluvreme imali igrača manje. Danas očekujem potpuno drugačiju situaciju, mi ćemo diktirati tempo.

Koja je formula za razbijanje „dosadne“ koncepcije Belorusa?

– Dosta trče, dobri su u duelima, kompaktni su. Nama ostaje da ih nadtrčimo i da čvrstom igrom razbijemo njihovu kompaktnost.

Naježite li se zbog toga što vas navijači obožavaju?

– Pa kako da mi to ne da podstrek da budem još bolji. Podrška koju mi daju puno mi znači. Da se razumemo, svi volimo fudbal, ali zbog „grobara“ ga i igramo. Hvala im do neba na toj pažnji koju mi pružaju!

Pa i veliki srpski pisac i dramaturg, akademik Dušan Kovačević, kaže da je Andrija Živković simbol Partizana.

– Ponosan sam. Kada sam to čuo, zanemeo sam. Zna se šta svima u Srbiji znači gospodin Kovačević. Naročito nama u Partizanu.

Posle utakmice u Borisovu požalili ste se na povredu?

– Puno sam bolje, trenirao sam i dobro se osećam. Da li ću da zaigram od početka, to zna, kao i pred svaki duel, samo trener Milinković.