Živković: Revanš sa BATE Borisovim nije utakmica sezone, već stvar prestiža

Golman Partizana Živko Živković ne želi veliki pritisak pred odlučujući meč za ulazak u Ligu šampiona

BATE Borisov je takođe napravio uspešnu uvertiru pred revanš u Beogradu. Vaša poslednja prepreka za plasman u Ligu šampiona pobedila je Neman 7:1.

Može li da vas uplaši što se beloruski šampion raspucao četiri dana pred drugi duel s Partizanom?

– To ne mora ništa da znači. I mi smo bili ubedljivi protiv Jagodine uoči prve utakmice sa Steauom. Evropski mečevi su nešto sasvim drugo u odnosu na domaće. Čestitam Belorusima na ubedljivoj pobedi, sigurno im, kao i nama, tri boda iz prvenstvenog duela mnogo znače na psihološkom planu, ali u sredu nas očekuje nešto drugo.

Može li se meč vredan plasmana u Ligu šampiona nazvati utakmicom sezone za Partizan?

– Za nas je takav epitet imao revanš protiv Steaue. Od njega nam je zavisilo da li ćemo celu jesen igrati na evropskoj sceni. Težimo da uđemo u Ligu šampiona, ali ne bih voleo da se stvara veliki pritisak. Utakmica protiv BATE Borisova je za prestiž i pravo da se nađemo u konkurenciji najjačih ekipa na Starom kontinentu.

Mnogi su posle utakmice u Belorusiji ocenili da je Steaua kvalitetniji tim od BATE Borisova. Delite li njihovo mišljenje?

– Svi znamo da za jak tim nije dovoljan samo individualni kvalitet. BATE je kompaktna ekipa, zna šta hoće. Setimo se da su prethodne generacije izborile Ligu šampiona posle 0:1 protiv NJukasla u Beogradu, odnosno 2:2 u duelu sa Anderlehtom takođe na našem stadionu. Za prolaz moramo da igramo hladne glave i da ostavimo srce na terenu.