Poslednja linija odbrane: Dobri su Hleb i Rodionov, ali ja sam tu da ih neutrališem

“Cilj smo ispunili onog trenutka kad smo prošli Steauu. Sad živimo san, koji svi želimo da pretvorimo u stvarnost, jer nema tog fudbalera koji ne planira da makar jednom zaigra u Ligi šampiona” poručuje Gregor Balažic

Funkcioniše napad Partizana, toliko je dobar da Grobari imaju razloga da veruju kako će i u Borisovu crno-beli postići gol(ove), ali pred susret sa beloruskim prvakom navijače crno-belih, kao i sve poklonike fudbala u Srbiji, brine igra defanzive, koja je matirana na svakom od poslednijh pet susreta, a u prvenstvenom derbiju u Novom Sadu čak tri puta.

Zato su sve oči uprte u četvorku ispred Živka Živkoviča, pred kojom je, objektivno, težak zadatak. Da se odbrani od najboljeg strelca BATE-a, Vitalija Rodionova i zaustavi ideologa igre, prekaljenog asa Aleksandra Hleba.
“U evropskim mečevima uvek je važno što duže držati ‘nulu’, pa će i nama biti cilj da ne primimo gol. Svi znamo za šta igramo i da je ulog veći nego ikad do sad. Prema tome, mora i pozornost da bude veća. Iskren da budem, nisam do sinoć gledao kako igra BATE, ali znam da su Hleb i Rodionov najopasniji igrači. Što se mene tiče, imaju moje poštovanje, ali – pazite – kad sam na terenu, želim da neutrališem svakog protivnika, pa i njih dvojicu. Pokušaću zajedno sa kolegama iz ekipe da im ne dozvolim da ulaze u šanse i ako tako bude pola posla biće obavljeno”, kaže za MOZZART Sport Gregor Balažic.

Slovenački štoper je svestan da je defanziva u ekipi Zorana Milinkovića pod posebnom lupom. Ne beži od odgovornosti, ali je deli na ravne časti.
“Odbrana mora bolje, a ja vas uverama i da može. Pravili smo greške, uvideli šta nije valjalo i sad je na nama da sve to popravimo. Doduše, ne bi trebalo kriviti samo poslednju liniju kad se gol primi, niti su isključivo napadači zaslužni kad se daje. Mi smo celina, ponašamo se kao tim i nekad se možda ne vidi da je neko iz defanzive započeo akciju koja je krunisana pogotkom, kao što malo ko primeti da li su drugi igrači na terenu ispratili svog pre nego što je došao u naš kazneni prostor”.

Balažic nudi i konkretan recept za duel četvrtog kvalifikacionog kola za Ligu šampiona.
“U svakom slučaju moramo bolje. Ovu utakmicu konkretno moramo da odigramo pametno. Zrelo. Odgovorno i iskusno”.

Jer ulog je veliki…
“Cilj smo ispunili onog trenutka kad smo prošli Steauu. Sad živimo san, koji svi želimo da pretvorimo u stvarnost, jer nema tog fudbalera koji ne planira da makar jednom zaigra u Ligi šampiona. Do sad nisam imao tu priliku i zbog toga mogu slobodno da kažem kako je meč sa BATE Borisovim ne samo velika šansa ove generacije, nego i utakmica karijere za mene”, zaključio je Gregor Balažic.