Milinković: Dogurali smo do plej-of faze i ne želimo na njoj da se zaustavimo

Nismo dobili ni malo naivnog rivala. Moraćemo da zadržimo budnost i ozbiljnost i da ispravimo neke greške iz meča sa Vojvodinom – naglašava trener crno-belih

Trener Partizana Zoran Milinković je u svom stilu najavio meč sa Bate Borisovim, pre nego što je ekipu izveo na trening stadiona Dinama u Minsku.

– Dogurali smo do plej-of faze za Ligu šampiona i ne želimo na njoj da se zautavimo, jer smo sada u evropskom izlogu. Poslednjih dana sakupili smo mnogo informacija o našem rivalu i hoću da skrenem pažnju svim navijačima Partizana da nismo dobili ni malo naivnog rivala. Moraćemo da zadržimo budnosti i ozbiljnost. Ako ponovimo dobar deo partije iz Bukurešta protiv Steaue, a ispravimo neke greške iz meča sa Vojvodinom, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Tim verovatno neću menjati u odnosu na onaj koji je igrao u Novom Sadu – rekao je Milinković.

Zanimljivo je da crno-beli igraju protiv tima koji ima najbolji dokaz koliko vredi u Evropi. U poslednjih šest godina čak četiri puta je igrao u Ligi šampiona, a od 25 mečeva u kvalifikacijama za evropsku elitu na svom terenu, izgubio je samo dve.

– Vodili smo računa o svim segmentima igre našeg domaćina u Belorusiji. Znamo odakle “duva vetar”, ali znamo i gde bi mi mogli da nađemo prolaz do gola Bate Borisova – dodaje Milinković.

Zanimljivo je da ni Milinković nije bio pošteđen administrativne “torture” beloruskih carinika po dolasku u Minsk. Let Beograđana prvo je kasnio dva sata, pa se ekipa na aerodromu zadržala još dva sata, da bi Milinković morao da produži na obaveznu konferenciju za štampu.Odmah posle toga morao je da provede u autobusu novih sat vremena i sa osveženjem od samo pola litra vode otišao je na trenng na stadion “Traktora”.

– Moraćemo das e navikavamo na ovakve okolnosti, ali nam je samo utakmica u glavi. Tražio sam od igrača da se potpuno koncentrišu na ono što nas čeka u 90 minuta prvog meča u Borisovu – dodao je Milinković.

Belorusi se, dakle nisu proslavili na dočeku srpskog šampiona.Utisak je da je Partizan u žestokom zaostatku i da kruži oko Minska i Borisova. Tako je izgledao ceo ponedeljak. Svi u premorenoj i izmučenoj ekspediciji Beograđana priželjkuju da se fudbalskim “traktoristima” na delu, na terenu “Borisov arene” vrati “milo za drago”.

Na kraju Milinković je poručio da neće menjari ni tim, ni taktiku, što znači da će u napad na Bate ići Živković, Abubakar i Božinov.

– Igramo za gol više. Za Partizan je ovo važna, jubilarna, stota utakmica u Kupu ili Ligi šampiona. Učinićemo sve da ispunimo naš san – zaključio je Milinković.

“Vrlo neprijatno smo iznenađeni zadržavanjem na aerodromu. Gotovo smo sigurni, pošto je reč o fudbalskoj ekipi i zna se povod našeg dolaska, da nije bilo nikakvog razloga za to. Ako se ne varam, našu ekipu su zadržali na granici više od dva sata. To je išlo do te mere da smo hteli da se u jednom momentu obratimo čak i našoj ambasadi ovde, jer je veliku pometnju unelo neko određeno osiguranje. Dakle, neke potpuno neshvatljive formalnosti… Ništa nismo razumeli”, rekao je Milinković.