Najslabiji start Partizana posle 26 godina!

Porazi Partizana od Novog Pazara i Vojvodine (identični – 2:3), verovatno na dva najteža gostovanja u Super ligi van Beograda, još više su dobili na težini kada se zna da su zabeleženi u samo prvih pet kola!?

Dovoljan razlog da se zaviri u arhivu i dođe do podatka – najslabiji start crno-belih posle čak 26 godina!

Parni valjak je u sezoni 1989/90, posle premijernog uspeha protiv Borca iz Banjaluke (2:1), doživeo dva uzastopna neuspeha – od Rijeke (0:1) i titogradske Budućnosti (0:2), potom vezao i dva remija – Sarajevo (1:1) i Rad (1:1). Dovoljno za alarm na Topčiderskom brdu.

Partizan je tada predvodio Momčilo Vukotić, pomagali su mu Milutin Šoškić i Ivan Golac, poslednji je ubrzao samostalno seo na klupu i ostvario istorijski podvig na evropskoj sceni – eliminisao Seltik!

Parni valjak je tada imao jaku ekipu: Omerović, Pandurović, Stanojković, Vujačić, Petrić, Spasić, Milanič, Đorđević, Bogdanović, Milojević, Đurđević, Đurovski, Bajović, Šćepović…

Ukoliko aktuelni tim, na čelu sa trenerom Zoranom Milinkovićem, eliminiše BATE Borisov i plasira se u Ligu šampiona, svi minusu na domaćoj sceni među navijačima biće zaboravljeni. Ništa ne leči bolje nego uspeh u Evropi!