Dodik: Partizanu preti gašenje

Milorad Dodik kaže za “Informer” da ako se nastavi dosadašnjim putem, košarkaški klub Partizan može i da se ugasi, kao što se, praktično, desilo još jednom nekadašnjem prvaku Evrope sa teritorije ex-YU, sarajevskoj Bosni.

“Partizan je ipak institucija i država ne bi smela da dozvoli da se ugasi, kao što se desilo sa Bosnom. Ali, ako ga napuste svi, a ostanu veliki dugovi, onda sve vodi ka tome”, kaže Dodik.

“Ubeđen sam da ni uprava, ni država, neće to dozvoliti. Ja sam, kao i uvek, spreman da pomognem u granicama svojih mogućnosti, ali smatram da bi prvo trebalo da se napravi plan kako da se situacija poboljša i krene u oporavak”.

Predsednik Republike Srpske i počasni predsednik Partizana smatra da je jedna od opcija da se naredna sezona “izgura” sa mladim timom, gde bi primarni cilj bio da se obezbedi opstanak u ABA ligi.

Drugi predlog verovatno bi naišao na negodovanje velikog broja navijača…

“Partizan može i da se spoji sa nekim drugim klubom i sanira dugove, kao što je uradila Crvena zvezda. I to je moguća opcija. Očigledno je da mora nešto da se uradi zajedničkim snagama kako bi klub u budućnosti bio na stabilnim nogama. Ne da budu kao ‘rogovi u vreći'”.

Dodik je dodao da ne zna ništa o razmimoilaženju predsednika kluba Predraga Danilovića i trenera Duška Vujoševića, a po informacijama kojima raspolaže, Vujošević će ostati na klupi crno-belih.

DANILOVIĆ: Novac je njihov…
Iz FK Partizan poručeno je da u ovom trenutku nema mogućnosti da se od premije za uspeh u evropskom takmičenju pomogne košarkaškom klubu.

“Novac je njihov, kao i pravo šta će s njim da urade”, kratko je za “Kurir” prokomentarisao Predrag Danilović.