Ilić: Vratiću se jednog dana

Svi u klub se staraju da mi ništa ne nedostaje. Ovde sam pet dana i za sada je sve sjajno, rekao je doskorašnji kapiten Partizana, sada član Rabotničkog

U sportu se uvek traže izazovi. Do njih se često dolazi promenom sredine, koja postala je normalna stvar. Zbog toga, ali i finansijske stabilnosti, sportisti često menjaju klubove. Na takav potez odlučio se i kapiten Partizana Vanja Ilić, koji će prvo internacionalno iskustvo da stekne u makedonskom Rabotničkom.

Pripreme su počele, kakav je prvi utisak?

– Odlično je. Dočekali su me svi iz kluba i staraju se da mi ništa ne nedostaje. Ovde sam pet dana i za sada je sve sjajno, organizacija, ekipa i društvo – počeo je priču Ilić.

Kakve su ambicije Rabotničkog, a kakvo finansijsko stanje?

– Cilj je drugo mesto. Ako i ne uspemo, nije „smak sveta”. Realnost je Čelendž Kup, dok je sve iznad veliki uspeh. Ide se lagano, tek iduće sezone se očekuju konkretniji rezultati. Finansijski su stabilni. Dobro sam se raspitao pre dolaska i verujem u ono što sam čuo. Nudili su mi da dodam klauzulu u ugovoru kakvu želim, ali meni je bitan stan, hrana i neki novac za normalno funkcionisanje, tako da nisam imao posebnih zahteva.

Do poslednjeg trenutka čekala se ponuda nekog poznatijeg kluba?

– Rabotnički je pozvao među prvima, iako je bilo kontakata i sa francuskim Šamberijem. Čekao sam, možda, neku zvučniju ponudu, ali sam se za ovo kratko vreme uverio u dobru priču u Skoplju i nisam zažalio što sam došao.

Da li je nedavna Univerzijada skrenula misli sa traženja novog kluba?

– Dana kada smo počeli pripreme za Koreju, zaboravio sam na traženje angažmana. Ipak, tamo su se pojavile informacije da sam potpisao za Rabotnički što nikako nije bilo tačno. Posle takmičenja sam otišao na odmor, a tek po povratku pregovarao, a zatim i dogovorio prelazak u Skoplje. To je bilo neposredno pred početak priprema kluba.

Da li su crno-beli znali da kapiten odlazi?

– Bio sam u kontaktu sa trenerom Maksićem i direktorom Blagojevićem. Znali su da se spremam da odem i pružili su mi veliku podršku i zbog toga sam zahvalan. Odložio sam i put u Makedoniju, da bih otišao na Banjicu da se pozdravim sa svima.

Partizan, ipak, ostaje dužan?

– Ja sam dete Partizana. Neću nikada da tužim svoj klub. Doći će i neko bolje vreme, biće i novca. Bitno mi je da se jednoga dana vratim i ponovo obučem crno-beli dres. To što sam bio kapiten Partizana, ostvarilo mi je dečački san – rekao je Vanja Ilić.