Anđušić za Košarku24 o narednoj sezoni, povratku u Partizan i Vujoševiću

Košarkaška sezona je iza nas, a sklapanje novih angazmana je u jeku. Popričali smo sa Danilom Anđušićem, nekadašnjim igračem Partizana, o narednoj sezoni, o njegovom odnosu sa Duletom Vujoševićem, o Partizanu ali i o reprezentaciji….

Anđušić se za početak osvrnuo na prošlu sezonu koju je proveo u Španiji igrajući za Bilbao.

Sezona iza mene je bila jako uspešna. Kada sam došao u klub, počeli smo kao neko od koga se ne očekuje mnogo, zbog svih dešavanja vezanih za klub tokom leta… Kako je sezona odmicala, pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama i da se borimo za sam vrh. Plasirali smo se na Kup Kralja i završili Ligu kao četvrti ispred nekih Evroligaških ekipa. Sezonu smo završili u četvrtfinalu gde nam je nedostajalo malo sreće. Ovo je sezona u kojoj sam dosta toga naučio, igrajući sa vrhunskim iskusnim igračima, gde sam dosta napredovao u nekim segmentima igre koje sam manje koristio. Individualno, uvek može bolje, ali svakako da je ova sezona bila uspešna.

Da li su tačne priče o Vašem odlasku u PAOK?

Po završetku sezone, završio sam ugovor sa Bilbaom sredinom jula i tada su počeli pregovori za novi angažman. Postoji interesovanje PAOK-a, ali još uvek nisam odlučio gde ću nastaviti karijeru… Za sada je sve otvoreno.

Poznato je da Vam je crno-bela boja u srcu, posle Partizana nižu se klubovi crno-bele boje, da li je to preduslov za sklapanje ugovora?

Ispada da je tako, ali ne žalim se jer izgleda da mi donosi sreću… Ko zna, možda se i nastavi niz.

Šta Vam najviše nedostaje vezano za Partizan?

Navijači! Sam taj osećaj kada izađeš na parket pred svoje navijače, koji te bodre i kad je loše i kada je dobro, to je osećaj koji je teško bilo kome opisati. Pokušavam stalno i saigračima u inostranstvu prepričavam, ali to je jednostavno nešto što moraš doživeti da bi znao o čemu pričam.

Koja su Vaša predviđanja za Partizan i narednu sezonu, da li se crno-beli mogu vratiti tamo gde su bili 13 godina uzastopno, na tron?

Koliko vidim, otišli su glavni igrači iz ove sezone. Neće biti lako, ali ima tu jako velikih talenata od mlađih igrača koji sigurno mogu nešto da urade i vrate klub ponovo na tron. Potrebno je da svi budu malo strpljivi i ja verujem da će uspeti.

Navijači Partizana su često spominjali Vaš povratak kao svoju želju, da li će se to nekada ostvariti?

Lepo je čuti takve stvari i drago mi je što me ljudi i dalje nisu zaboravili. I moja je želja jednog dana da se vratim. Ne zavisi sve od mene.

U kakvim ste sada odnosima sa Duškom Vujoševićem?

U korektnim.

U kojoj Vam je zemlji do sada bilo najlepše da igrate?

Do sada mi je najlepše bilo u Španiji, gde sam najviše vremena i proveo, jer sam u Italiji bio samo 2 meseca. Sviđaju mi se košarka, život i ljudi, baš sve. Tamo sam se osećao kao kod kuće.

Kako Vam se čini sastav reprezentacije i šta očekujete od njih ove godine?

Imamo veoma jak sastav, sad sa već iskusnim igračima, iako mladim. Svi su dokazali šta mogu na Svetskom prvenstvu, a i u protekloj sezoni. Pokazali smo kvalitet i sigurno da smo jedni od favorita na sledećem Evropskom prvenstvu. Očekujem da se plasiraju u Rio, što verujem da je i cilj, sto znači medalju!