Rumuni pale vatru: Steaua očekuje podršku navijača Zvezde!

Pred revanš u Beogradu, temperatura raste, a u rukovodstvu kluba, pre svega na čelu sa gazdom kluba Đorđem Điđijem Bekalijem, sve je usredsređeno na podizanje borbene gotovosti u ekipi Steaue.

Bez obzira na rezultat u Bukureštu, u Steaui i dalje veruju da imaju šanse za prolaze u naredno kolo.

Trener Mirel Radoj je poručio da će ekipa sasvim drugačije igrati u Beogradu nego u Bukureštu i da je posle utakmice u Botošanima (1:0) još više uveren u to.

– Igrali smo sa rezervnim timom, kao i Partizan. To je bilo za očekivati. Znamo da je kolega Zoran Milinković izveo rezerviste i mlade igrače i to nas neće zavarati – rekao je Radoj.

Na pitanje da li je neko od članova stručnog štaba Steaue bio u Novom Pazaru Radoj je bio zagonetan.

– Nije niko išao u Novi Pazar, ali imamo sve informacije o Partizanu. Očekujem, pre svega, obostrano dobru i kvalitetnu predstavu. Verujem u kvalitet naših igrača, prošli su mnogo jakih ligaških i međunarodnih mečeva i to je naša prednost u odnosu na domaćina. Uz efikasnost, očekujem da se plasiramo dalje.

O sastavu se nije izjašnjavao, ali treba očekivati gotovo isti kao i u Bukureštu, s tim što se naglašava da bi važnu ulogu mogli da odigaraju Kipčiju, Stanču, Hamrun i Janku.

Inače, u gotovo svim medijima napominje se da u Beogradu na stadionu Partizana Steauu očekuje atmosfera kakvu još nisu doživeli. Piše se da su Grobari (čak prenose direktno ovu reč) među najprivrženijim navijačima i da su čudo za stvaranje spektakla.

Podsećaju i na mnogobrojne kazne Partizanu zbog njih. Na jednom mestu se kaže da su po tom pitanju među prvima u Evropi!

U kontaktima sa medijima kontroverzni Điđi Bekali je istakao da putuje u Srbiju kod prijatelja, jer ih u Beogradu i drugim mestima ima mnogo, ali da veruje u prolaz njegovog kluba. Čak je u jednom intervjuu rekao da će biti 2:0 za Steauu!

A kad je reč o navijačima koji su poznati po svojim ekstremnim potezima i navijanju jedna grupa koja sebe naziva „Ultra stelisti” je uputila žestoke kritike upravi kluba što nije organizovala odlazak u Beograd.

Još se ne zna da li će i koliko će ih u sopstvenoj režiji putovati u Beograd, ali se na jednom mestu pominje da očekuju i podršku navijača Crvene zvezde, jer su i oni Zvezda (Steaua u prevodu: zvezda)!

A poznato je da su u Partizanu spremni i na ovakvu soluciju i da će šampion Srbije i po tom pitanju biti apsolutno spreman i na ovakve izazove. Znaju dobro u Rumuniji da u Beogradu ni ptica na stadionu Partizana neće moći da proleti bez kontrole.

Iako Điđi Bekali napominje da za njega novac nije problem, ipak, posebno naglašavanje i pretnja ekipi da je u obavezi da se plasira dalje govori nešto. U nekim medijima se piše da je i kasa Steaue sve tanja.

Objavili su rumunski mediji, takođe, da utakmicu sude Mađari – Ištvan Vad, Peter Berećan, Laslo Visokai i Šandor Ando-Sabo, pa naglašavaju da će meč biti u znaku komšijskih odnosa. Rumuni su krenuli u utorak u Beograd u 11 časova po tamošnjem vremenu.

Ovu, kao i sve ostale vesti, mozete komentarisati i na nasem forumu: forum.volimpartizan.net

Izvor: Zurnal