Kurćubić: Uprkos tradiciji, Partizan je apsolutni favorit

Imamo neku šansu, da probamo da odigramo egal u posedu i na taj način dođemo do pozitivnog rezuzltata. Plan imamo i pokušaćemo da ga sprovedemo – poručio je trener Novog Pazara.

Trener Novog Pazara Petar Kurćubić, uprkos tradiciji koja kaže da Partizan nikad u prvenstvenim mečevima nije slavio u tom gradu, izjavio je da su crno-beli apsolutni favoriti u derbiju trećeg kola Superlige.

– Svesni smo ko nam dolazi u goste, ekipa je kvalitetno pojačana i već na zavidnom nivou forme. Sa te strane, bez obzira na tradiciju, Partizan je apsolutni favorit. Opet, ajde da vidimo da li će odmarati neke igrače zbog Lige šampiona jer to otvara nova pitanja i ne možemo da računamo na umor. Pogotovo, jer ti novi igrači uz svežinu i želju imaju kvalitet i biće još agresivniji, željniji igre i rezultata – izjavio je Kurćubić na konferenciji za medije.

On je dodao da su utakmice poput subotnje sa Partizanom najlaše za pripremu jer motiva neće nedostajati.

– Kako ćemo mi? Ovo je najlakša utakmica za pripremu, motiva igračima neće nedostajati i daće maksimum. Ali, sa druge strane, to je najteži meč, čeka nas veliki izazov, najbolji tim. Pitanje je možemo li i fizički da se nosimo – naveo je Kurćubić.

Kao jedan od aduta svog tima Kurćubić je istakao domaći teren.

– Pored motiva, imamo i mi neke adute, faktor publike koji će nam pomoći da budemo još agresivniji i igramo sa više samopouzdanja. Imamo neku šansu, da probamo da odigramo egal, u posedu, pre svega i na taj način dođemo do pozitivnog rezuzltata. Plan imamo i pokušaćemo da ga sprovedemo – poručio je trener Pazaraca i konstatovao da bi remi svakako bio dobar rezultat, ali da je pobeda prva opcija.

Novi Pazar će za razliku od prva dva kola, kada je osvojen samo bod, biti jači za oporavljenog kapitena Vukovića, kao i za Vusljanina i Adrijana, koji su stekli pravo nastupa.

Utakmica trećeg kola Superlige između Novog Pazara i Partizana igra se u subotu od 17 sati.

Ovu, kao i sve ostale vesti, mozete komentarisati i na nasem forumu: forum.volimpartizan.net