Lukić: Ja sam dete Partizana

Hvala čelnicima kluba i treneru Milinkoviću, koji su verovali u mene i omogućili mi da se fudbalski razvijam uz najbolje igrače u Srbiji – ističe za “Sport” mladi vezista crno-belih

Pošto su nedavno isposlovali važan dogovor sa porodicom Živković i uspeli da zadrže zlatnog „orlića” Andriju u klubu bar još pola godine, čelnici crno-beli su u ponedeljak zaključili još jedan važan ugovor.

in oborio tezu da mladi srpski igrači beže iz našeg fudbala glavom bez obzira.

Lukić je u Humsku stigao 2009. iz škole fudbala Savacijum iz Šapca. Posle stasavanja u mlađim selekcijama, polusezonu je proveo na pozajmici u Teleoptiku, a u avgustu 2013. potpisao prvi profesionalni ugovor. Kako je do isteka saradnje ostalo godinu dana, Uprava kluba je odreagovala, a Lukić rado prihvatio da ostane u taboru šampiona i ide korak po korak u karijeri.

– Veliki dan za mene, jedan od najlepših u životu – kaže Lukić za „Sport”. – Preostalo mi je još godinu starog ugovora i imao sam veliku želju da ostanem među crno-belima i ispunila se, pa sam presrećan. Dete sam Partizana, znam kako klub funkcioniše, kako „diše”, i smatrao sam da je ostanak jedini pravi put. Hvala čelnicima kluba i treneru Zoranu Milinkoviću, koji su verovali u mene i omogućili mi da se fudbalski razvijam uz najbolje igrače u Srbiji. Učiniću sve da se odužim dobrim igrama.

U Partizan ste stigli iz škole fudbala Savacijum?

– Tako je, došao sam 2009. godine. U Šapcu sam napravio prve fudbalske korake i neizmerno sam zahvalan, jer da nije bilo igara u Savacijumu ne bih zapao za oko ni Partizanu. Trener Zoran Kokanović i predsednik Milenko Barada su imali puno razumevanja i hvala im na tome, kao i mojoj porodici, koja je bila uz mene u svakoj situaciji. Mnogo ih volim, oni su moja pokretačka snaga.

Šta ste postavili kao cilj u predstojećem periodu?

– Trenutno je svaki moj cilj usko vezan za uspeh ekipe. Voleo bih da se plasiramo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, jer će klub napredovati u svakom smislu. Biće to prilika i za nas mlade da stasamo kroz jake meče i učimo od velikih protivnika. Bilo bi mi drago i da se izborim za značajniju minutažu, no, nisam opterećen time, gledaću da radim najbolje što mogu i da se na taj način nametnem treneru Milinkoviću i stručnom štabu. Imam uz sebe najbolje igrače poput Saše Ilića, Stefana Babovića, Vulićevića… i gledam da što više naučim od njih.

Verujete li da će tim ispuniti vašu želju već u Bukureštu?

– Napravili smo sjajnu uvertiru u meču sa Jagodinom, odigrali na visokom nivou. Jasno je da timu raste samopouzdanje iz meča u meč, pa verujem da ćemo i protiv Steaue da pokažemo da vredimo. Bitno je da verujemo u sebe, iako maksimalno poštujemo protivnika, pa će onda doći i željeni rezultat. Lično sam uveren da ćemo da eliminišemo Rumune – zaključuje Saša Lukić, novi fudbalski biser iz Partizanove „fabrike talenata”.

VEČERNJE NOVOSTI

Foto: ZVANIČNI SAJT FK PARTIZAN