Paunović: Ponude nema, ali odlazim

Doskorašnji selektor omladinske reprezentacije Srbije potvrdio da je odbio ponudu FSS da preuzme igrače do 21 godine, jer je vreme da napravi korak napred u karijeri i okrene se seniorskom nivou.

Veljko Paunović je posle osvajanja zlatne svetske medalje sa selekcijom do 20 godina na Novom Zelandu odlučio da ne ostane u Fudbalskom savezu Srbije.

Bilo mu je ponuđeno mesto selektora reprezentacije do 21 godine, ali je posle dugo razmišljanja, teška srca, odlučio da je ne prihvati.

“Sa Fudbalskim savezom Srbije sam još pre Svetskog prvenstva na Novom Zelandu razgovarao o produžetku saradnje. Posle velikog uspeha na Mundijalu, razmislio sam o svemu i svim okolnostima i doneo odluku da nastavim dalje. Teško mi je pala ta odluka, ali je to sasvim prirodan proces, kako za mene, tako i za momke, jer je vreme da se okrenemo seniorskom nivou i profesionalnom fudbalu. Vreme je da se napravi korak”, rekao je Paunović.

Mladi trener istakao je da je odlučio da ne ostane u FSS, uprkos tome što nije dobio nijednu konretnu ponudu za novi posao.

“Konkretno nije bila nijedna ponuda, niti jednog kluba, niko me nije kontaktirao… Samo je ovo logičan korak koji sledi. Kako i momci nastavljaju svoj razvoj na seniorskom nivou, tako i ja idem dalje. Nadam se da ću postati deo nekog projekta, kao ovog sa FSS, koji će me motivisati na najbolji mogući način”.

Paunović je zahvalio Fudbalskom savezu Srbije na ukazanoj prilici i veoma dobroj saradnji i dodao da odlaskom sa sleketorskog mesta nije i zatvorio vrata.

“Naravno, ovo nije kraj naše saradnje. Ja ću uvek biti tu, kao i do sada. Uvek ću Fudbalskom savezu Srbije stajati na raspolaganju na bilo koji način”, zaključio je Paunović.