Uraganski početak prvenstva!

Fudbaleri Partizana veoma uspešno su startovali u trci za odbranu titule i, posle 65 godina, povratak na zasluženi presto najtrofejnijeg kluba u državnom prvenstvu, srušen je Metalac, i to svojevrsnim ˘uraganom˘, već u prvih pola sata. Na kraju – 4:0 (3:0)!

Zanimljiva je činjenica da otkad se igra liga samostalne države (2006), Partizan ima stoprocentni učinak na startu prvenstva. Od Bežanije (4:3), do večeras Metalca, Partizan je ređao samo pobede, a pamti se onih 7:0 i Stojkovićev penal protiv BSK-a 2012.

Nakon teške prve utakmice u sezoni i tesne pobede u 2.kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nad Dila Gorijem (1:0) i današnjeg saznanja eventualnog protivnika u 3.kolu (verovatno Steaua, koja je u gostima dobila Trenčin u prvom meču 2:0), Partizan je u utakmicu ušao rešen da ostavi dobar utisak na startu prvenstva (i eventualno zaplaši evropske rivale u nastavku odiseje), u čemu je definitivno uspeo. Od samog starta, Partizan je diktirao tempo i stavio do znanja da se pita na terenu. Metalac je samo jednom zapretio iz daljine u početku preko Bukorca, ali to je, u suštini, bilo sve što videli od njih ove večeri u prvom poluvremenu, uz par skromnih pokušaja, pre svega Merdovića. Bugarski internacionalac, Valeri Božinov potrudio se da popravi izuzetno loš utisak koji je ostavio u prvoj ovosezonskoj utakmici na JNA i to je večeras itekako uspeo (doduše, pred maltene praznim stadionom u sparnoj večeri na preko 30 stepeni), namestivši dva i postigavši gol, za sigurnih 3 boda u džepu na startu.

Tek će se videti koliko zaista vrede nova pojačanja Partizana, ali utisak je da su bili daleko bolji, nego u prethodnoj utakmici. Jevtović je odigrao veoma dobro i sigurno, dobro se uklopio sa Brašancem, koji je imao još jedno izuzetno dobro veče, dok su Abubakar i Božinov bili protagonisti goleade u prvih 30.minuta. Božinov je u 16.minutu fantastično proigrao Andriju Živkovića za 1:0, koji je večeras takođe pružio dobru partiju i pokazao da su on i Vulićević zajedno na terenu dosta nedostajali Partizanu.

Na 2:0 je povisio Abubakar Oumaru 5 minuta kasnije, posle još jednog odličnog proigravanja Bugarina, koji je na 3:0 i sigurnu pobedu povisio u 31.minutu. Do kraja poluvremena viđen je još pokušaj Vulićevića nakon sjajne akcije.

U drugom poluvremenu malo toga je viđeno, i jednima i drugima je bilo jasno stanje stvari na terenu, pa je Partizan posegnuo za odmaranjem pojedinaca za revanš u Gruziji, dok je Metalac krenuo ˘na sve ili ništa˘
i kroz nekoliko akcija pripretio Živku Živkoviću, koji je na kraju ostao nesavladan. U igru su ušli Nikola Trujić, koji je debitovao na JNA u dresu Partizana u drugom mandatu, Saša Lukić, koji je sa par poteza pokazao da poseduje izuzetan talenat i da bi ubrzo mogao da upadne i u prvih 11 i Saša Ilić, koji je efektnim golom u 90.minutu pokazao da klasa nikada ne stari i opravdao skandiranje 4.000 duša na JNA pri ulasku na teren.

Partizan u nastavku prvenstva dočekuje Jagodinu sledećeg vikenda, dok pre toga ide u Gruziju sa ciljem da u utorak završi posao i ostvari plasman u 3.kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.