Božinov otkrio kakvu igru želi: Mi smo veliki Partizan

Mi smo veliki Partizan, a u Ligu šampiona možemo samo ako postižemo golove, jasna je poruka novog napadača Partizana Valerija Božinova.

Šampion Srbije predstavio je u nedelju nove dresove u kojima će ekipa napasti Dila Gori u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona u utorak od 20.45 u Humskoj.

– Prvu utakmicu ipak igramo na svom stadionu, ali je bitno da ih ne potcenimo. Ako damo gol u prvom poluvremenu, nećemo imati nikakav problem. Šampioni su Gruzije, kad je neko prvak, nema opuštanja protiv njega. Zato drugari i ja moramo da damo dva-tri gola za 90 minuta i olakšamo sebi revanš. Zbog toga se i igra Liga šampiona, za golove. Moramo da nateramo golmane da nas ne vole – kaže Valeri Božinov.

Gruzijski tim je sedam dana ranije došao u Beograd kako bi se pripremio, što poziva na oprez.

– To što odavno treniraju ovde dovoljno govori koliko žele da prođu dalje i koliko nas poštuju. Mi smo veliki Partizan, svi žele da daju sve od sebe protiv nas, naročito pred našim navijačima.

Bivši golgeter crno-belih Ivica Iliev je za naš list sa oduševljenjem rekao kako ćeš uvesti tim u Ligu šampiona.

– Video sam to, hvala mu na divnim rečima, svestan sam da u biografiji imam imena velikih klubova, da sam igrao sa sjajnim fudbalerima, i kad dođeš u veliki klub kao što je Partizan, mnogo se očekuje od tebe. To je normalno i nemam pritiska.

Živković: Ostajem u Partizanu

Oko statusa Andrije Živkovića u klubu bilo je dilema, koje su tek nedavno otklonjene – nosiće i dalje dres Partizana.
– Ostajem u Partizanu, mnogo volim klub i to je jedan od razloga. U ekipi su dobri ljudi i sjajni fudbaleri, sigurno ćemo se lepo složiti, imamo ekipu za juriš na Ligu šampiona – poručio je Živković.