Ljubljana – 11. juli 1976!

Na današnji dan 11. jula 1976. godine, fudbaleri Partizana pobedili su u Ljubljani u poslednjem 34. kolu šampionata tadašnje SFRJ ekipu Olimpije sa 1:0 i osvojili 7. titulu šampiona.

1

Svi stariji navijači Partizana sa posebnim zadovljstvom i emocijama pamte tu utakmicu, na kojoj je golom Nenada Bjekovića u poslednjim sekundama meča, Partizan posle »11 sušnih godina« osvojio titulu prvaka. Najveći konkurent te godine Partizanu je bio splitski Hajduk (C.zvezda je otpala iz trke 7 kola pre kraja porazom u Splitu), koji je u još čuvenijem meču tog proleća pobedio crno-bele u Beogradu sa 6:1, a taj meč je ostao upamćen kao nešto što nikada, ni pre ni posle toga nije viđeno na našim stadionima.

2

Naime, iako su momci u crno-belim dresovima izgubili meč katastrofalnim rezultatom i doveli već osvojenu titulu prvaka u pitanje, ceo stadion je posle završenog meča pevao i slavio igrače Partizana kao šampione. Ta sjajna utakmica urezala se u sećanje svakog navijača Partizana i traje do dana današnjeg, a kao nagrada za tu vernost stigla je pomenuta pobeda u Ljubljani i osvojeno prvenstvo.

Posle 11 godina tuge, sunce je zasijalo iznad Humske ulice!

3

Kako je to izgledalo, možete sebi bar delimično dočarati, u kratkom video zapisu

Video zapis iz drugog ugla