Milutinov ostaje u Partizanu?

Generalni menadžer San Antonija R.C. Bjuford najavio je da bi Nikola Milutinov mogao da ostane u redovima Partizana i sledeće sezone.

– Veoma smo uzbuđeni što smo na draftu dobili Nikolu. On je mlad veliki momak koji je veoma napredovao tokom proteklih godinu dana. Gledajući u budućnost jasno je da moramo da popunimo naše visoke pozicije. Pružićemo mu priliku i videti šta može da uradi, izjavio je Bjuford.

Od početka je bilo jasno da Milutinov neće odmah “preko bare”, a klub je potvrdio da Milutinov neće igrati ni u Letnjoj ligi s obzirom da ima obaveze prema reprezentaciji.

San Antonio je veoma pragmatičan kada je dovođenje stranih košarkaša u pitanju i trenutno poseduje prava na 12 igrača koji nastupaju u Evropi. Pored toga, finansijski aspekt cele priče je takođe bitan, pošto Sparsi mogu da uštede tačno 991.600 dolara ukoliko ne potpišu Milutinova već ove sezone.

To će svakako biti solidna pomoć za klub koji ima deset igrača kojima ističu ugovori i svaki dolar je bitan u pregovorima.

Mnogi su u San Antoniju poredili Milutinova sa Tijagom Spliterom, ali je Bjuford rekao da ga Milutinov više podseća na jednog drugog igrača.

– Kada smo pričali o Milutinovu poredili smo ga sa Rašom Nesterovićem. Veoma je dobar dodavač, a interesantno je za njega da je bolji u ofanzivnom skoku nego pod svojim košem. Sjajan je u ofanzivnom skoku, a to se ne viđa često kod igrača njegove visine. Postoje delovi njegove igre koje još treba da razvije, ali gledajući gde je bio pre godinu dana i uz činjenicu da ima tek 20 godina, napravio je veliki napredak, zaključio je Bjuford.

Izvor: Sportska centrala