Živko Živkoviću, mikrofon je Vaš! A onda…

U najnovijem intervjuu za klupski sajt, golman Partizana Živko Živković otkrio je i jednu zanimljivost sa nedavnog okupljanja reprezentacije Srbije, gde je kao debitant morao da ispoštuje jedno nepisano pravilo. Ali, nije pošlo sve kako je očekivao…

Posle odlične forme u finišu prošle sezone, golman Partizana Živko Živković je zaslužio i poziv u nacionalni tim.

Prvi put među ”Orlovima” Živkoviću i nije bilo najjednostavnije da se snađe. Ali ne na golu, već ”za mikrofonom”.

Naime, kao novajlija u ekipi, Živković je morao da izađe pred saigrače i otpeva jednu pesmu po svom izboru. Međutim, trema ga je obuzela…

”Iza mene je jedna teška sezona, mnogo lepih stvari mi se desilo u proteklom periodu, a što se tiče reprezentacije, to je san svakog fudbalera i nemam reči kojima bih opisao svoja osećanja.

Tačno je, morao sam da otpevam nešto, pripremali su me bivši saigrači iz Partizana, Škuletić i Marković, i mislio sam da će sve to ići lako. Ali, kad sam se popeo, trebalo mi je vremena da se setim reči pesme ‘Miris tamjana’ od Ace Lukasa. Uhvatila me je neka trema”, otkriva Živković.

U Partizanu je dugo čekao pravu šansu, a kada ju je konačno ugrabio, potvrdio je zbog čega je toliko dugo u Humskoj.

”Ovo mi je 12-13. godina kao člana Partizana, ali moj moto je srtrpljen-spašen, učio sam od mnogih mojih prethodnika, Ivice Kralja, Radiše Ilića, Milana Lukača, uvek se trudim da se usavršim i to prenesem na utakmicu.

Što se tiče konkurencije, nema tu pravila, i prvi i drugi i treći golman mora da se dokazuje, ali mi smo pre svega kao jedna familija, ne samo mi golmani, već i cela ekipa. Važno je da svi budemo u dobroj formi, a ko će da brani nije od presudne važnosti”, zaključio je Živković.

Izvor: SPORTSKE.NET