Sutra test protiv Zlatiborca, pa povratak u Beograd

Sedmi dan priprema protiče na Tari, a iza takmičarskog pogona Partizana je 13 treninga i jedan test meč.

1

Po onome što se moglo videti, ekipa je odlično odradila ovaj zahtevni deo priprema i što je najvažnije, osim sitnih povreda kod pojedinaca, sve je završeno na opšte zadovoljstvo. Igrači su vrlo dobro podneli ovaj najteži deo rada, a i struka je vidljivo zadovoljna učinjenim.

2

Poslednjeg radnog dana odrađena su dva treninga. Prepodnevni je započeo, kao i svako jutro, u teretani sa Mišom Fipovićem, a na meniju su bile vežbe funkcionalne snage. Uvodni deo treninga na terenu je bio rad na tehnici sa loptom,a zatim je usledila igra tri boje na malom prostoru 6 protiv 6, da bi se trening završio istrčavanjem vežbi iz fartleka u ritmu 2×10 minuta. Da pojasnimo: Fartlek je švedski naziv za brzinski trening, koji poboljšava brzinska svojstva i izdržljivost.

3

Popodnevnom treningu prethodila je video analiza prethodnih treninga, a sam popodnevni trening je koncipiran na taktičkoj pripremi sutrašnje utakmice. Najpre je sledilo zagrevanje, pa ,,brza ševa”, shadow taktička postavka i na kraju sprecifična tehničko-taktička vežba igre kao priprema za defanzivna i ofanzivna dejstva.

U radnom procesu pripreme sutrašnje utakmice bilo je 20 igrača, a ostali će imati sutra pre podne trening sa kondicionim trenerom, dok Božinov ima lakšu povredu i očekuje se da se priključi ostalima koliko sutra.

3

Današnjim treningom praktično su i završene pripreme na Tari, pošto sutra sledi odigravanje test meča na Zlatiboru, a protivnik je od 18:00h ekipa Zlatiborca. Odmah posle završene utakmice i večere, sledi povratak za Beograd, gde će igrači dobiti 2 slobodna dana i potom nastaviti u Sloveniji sa finiširanjem priprema za početak takmičarske sezone.

4

Izvor: ZVANIČNI SAJT FK PARTIZAN